Oldal kiválasztása

Augusztus 27-én került megrendezésre a KGames, vagyis a Koreai Kulturális Központban megrendezett League of Legends bajnokság és előadás-sorozat. Ezúttal Bekiie válaszol kérdéseimre, aki a rendezvény műsorvezetőjeként volt jelen a helyszínen.

 kgames.3

Hogy érezted magad az eseményen, milyen érzés ennyi ember elé kiállni, izgulsz előtte kicsit?

Én nagyon jól éreztem magam ezúttal is, mindig élmény a KGames szervezőivel együtt dolgozni. Számomra még új a műsorvezetői pozíció, így még rengeteget kell gyakorolnom. Nagyon izgulok előtte, de alkalomról alkalomra több játékost ismerek meg, így felszabadultabbnak érzem magam előttük.

Milyen érzés volt a két kommentátorral, vagyis Axmarttal és Exnonnal együtt dolgozni, vagy már volt korábban is közös projektetek?

Exnon a párom, így vele rugalmas a közös munka. Én biztattam mindig, hogy nagyon szuper kommentátorként, hisz nagyon jó érzéke van a játékhoz. Axmarttal az első KGames óta dolgozom együtt. Akkor és most is nagyon jól éreztem magam a fiúkkal.

kgames.2

Tizenhat csapat indult, milyen szisztéma szerint dőlt el a továbbjutó csapat?

Online selejtezőn vettek részt a csapatok Best of 3 szériában egyenes ági kieséssel. Az E1 TV kommentátorai a kvalifikációs és az elődöntő szakaszból is kommentáltak 1-1 mérkőzést.

Mesélnél kicsit a koreai esportról, és az ezekről szóló kettő előadásról?

Én az koreai esportson belül csak a Leauge of Legends alapján tudom azt mondani, hogy nagyon más a helyzet, mint Magyarországon vagy Európában. Maga az emberek mentalitása jelentősen különbözik, azaz többségük 120%-ot adnak ki magukból és sokkal elszántabbak, ezáltal eredményesebbek is. A Koreai Kulturális Központnak, a KGames főszervezőjének az a célja, hogy mindezt bemutassa és közelebb hozza nekünk, magyaroknak. A második rendezvény keretein belül az első előadást Exnon tartotta, aki az LCK-n látható csapatharcokat elemezte ki és vonta le a tanulságokat. Ennek egyfajta továbbképző célja is volt. A második előadásban Totu Richárd beszélt a Blade & Soul nevű koreai játékról.

kgames.1

 

A helyszínre érkező látogatók két játékkal is megismerkedhettek, milyen reakciókat láttál tőlük?

Hazánkban jelenleg talán legismertebbnek mondható játék a League Of Legends, erre közösségre nyitottunk elsőnek, így talán azt a játékot már nem kell senkinek bemutatni. A Blade & Soul játékra pedig azért esett a választás, mert ez az egyik legismertebb koreai játék, a játék stílusa, története és képi világa teljesen magában hordozza a koreai kultúrát. Nagyon izgultunk, hogy milyen reakciókat fogunk kapni a LoL-os közösségtől de összességében úgy láttuk, hogy mindenkit nagyon lekötött a játék bemutatása.

Volt valami igazán pozitív apróság a rendezvényen, ami mosolyra késztetett?

Bár még csak a második rendezvényen vagyunk túl, de a tervezés és a szervezés mögött már majdnem 1,5 év áll. Nagyon boldoggá tesz, hogy folyamatosan új és érdekes emberekkel ismerkedhetek meg. A KGames legfontosabb célja az, hogy a fiataloknak olyan rendezvényeket csináljunk, ahol megismerkedhetnek a videójátékok sportszerűségével; a játékok és bajnokságok mellett az előadásokat meghallgatva akár saját játékbeli tudásukat, mentalitásukat is tudják fejleszteni, hogy idővel belőlük is „sportoló” válhasson. Erre nem is tudnánk jobb partnert és segítséget találni, mint a Koreai Kulturális Központot valamint a koreai esport alapjai.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!