Oldal kiválasztása

Igen egy újabb zenei lista, most egy kicsit az újabb darabokból is szemezgetve, de persze a régiekről sem feledkeztem meg, különös egy most véget ért sorozatra kihegyezve magam.

black bullet

5.Bleach Ending- Arigatou
Remélem még sokan emlékeznek erre az endingre, ami a már meg sem tudom számolni, hogy mennyi dal közül talán a legjobban sikerült a Bleachnél. Az Arigatou egyszerre szomorkás, komoly, de mégis ott motoszkál a bús hang és a lassú ütemek mögött a remény egy kis szikrája – amit megér megköszönni.

bleach

4.Black Bullet Opening
Eddig nem is értettem, hogy miért maradt le ez a dal, hiszen az egyik legkedvesebb openingem – igen, most ahhoz képest eléggé sovány a negyedik hely. Egyszerre pörgős és elgondolkodtató, és mindez az alatta lévő jelenetekkel kombinálva külön zseniális. Mint minden opening, ez a végén éri el a csúcspontját, amikor megint felszólal
a kórus, és láthatjuk azt, ahogyan a fekete monolit tömbök a város megmaradt részeit őrzik kitartóan.

black bullet opening

3.Koutetsujou no Kabaneri Opening
Ismét egy olyan dal, amit a szó minden definíciójában rongyosra lehet hallgatni. Lassú indítással kezd, de mégis tudjuk, hogy mi fog belőle kisülni és a pörgős részekben már a szöveg is olyanná válik, mint maga az anime: felakar égetni mindent a szavaival. A vég itt is azért érdekes, mert ugye jó pár részig csak sejthettük,
hogy vajon ki az az árnyék, kinek hosszú sörényét viszi a szél, és hát eléggé kettős érzéseket vált ki a válasz.

koutetsujou opening

2.Makai Senki DisgaeaAkai Tsuki
Bár nagyon sok animés zenét szeretek, kevés olyan van, ami képes volt megríkatni – nos, az Akai Tsuki egyike ezen daraboknak, és nem is ok nélkül. Előzetesben annyit érdemes tudni, hogy ezt kis pingvin kinézetű szolgadémonok éneklik, miközben menetelnek a vörös hold fénye felé. Ugyanis minden ilyen kis test egy bűnös
emberi lelket rejt, és a holdfény és az azt körülvevő halálistenek adják meg az esélyt arra, hogy jobb emberként szülessenek ujjá.

makai senki

1.Overlord openingClattanoia
Már megint hova tettem el a lelkem? A Clattanoia egyetemes példája annak, hogy nagyon de nagyon ritka esetekben az angol és a japán mixelése egy dalon belül igenis képes jól elsülni. Nemcsak hogy jól kiegészítik egymást, de a plusz angol még egy olyan extra töltetet is ad az egésznek, hogy az ember több napig csak ezt fogja hallgatni.

overlord

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.