Oldal kiválasztása

Elkaptam egy gyors interjúra Ádámot, aki a Hungarian Cospix Community oszlopos alapítója. Habár kissé partizán módon alakult az interjú, végül egy igazi elkötelezett cosplayert és egy borzasztóan türelmes embert ismerhettünk meg a személyében, aki kiválóan kezelte a váratlan helyzetet is.

fabianbussay1

Mit lehet rólad tudni úgy általában?

Becenevem animés ismerősök körében Ichi. Budapesten születtem és lakom is. Bika vagyok. Jelenleg informatikusként dolgozom, emellett pedig az Óbudai egyetemen tanulok. Sorozatfüggő vagyok, így sok a kedvencem.

Mik a kedvenc sorozataid?

Scif-fiből mindenevő vagyok, a Csillagkaputól kezdve a Continuumon át a Fireflyig. Nagy kedvencem még az NCIS, a Castle és a mentalista, de szeretem a klasszikusokat is, mint pl. Poirot, és a Jeremy Brett-féle Sherlock Holmes. Ezen felül nagy animés is vagyok, egy két anime és manga, amit kiemelhetnék, a Bleach, Hellsing, Fairy Tail, Trinity Blood.

fabianbussay5

Játszani szoktál? Miket szeretsz?

Amivel mostanában játszom (PC is the master race :D) a Star Wars Old Republic. De nagy kedvencem még a Mass Effect, Dragon Age és a Witcher-szériák.

Mit szoktál olvasni?

Nagyon szeretek olvasni. Az igazság kardja-sorozat Terry Goodkindtől teljesen magával ragadott. Mivel a sci-fi mellett kedvenc műfaj még a fantasy is, így még ide tartozik a Hős legendája, Shannara krónikája.

fabianbussay2

Mikor találkoztál a cosplay műfajával először? Milyen benyomást keltett benned?

2009-ben látogattam el az első conomra, rá egy évre pedig már cosplayben látogattam vissza, akkor még a Bleachből a harmadik osztag kapitányaként. A későbbiekben még cosplayeltem Mustang ezredest (Ixi: hihi, ő nálam nagy kedvenc), 2013-ban pedig csatlakoztam a Csillagkapu Cosplay Klubhoz, aminek azóta is aktív tagja és helyettes vezetője vagyok.

Mit kell tudni a te cosplayes munkásságodról?

Több cosplayem is van: Ichimaru Gin, Mustang alezredes, CSK3 katona, légierős tiszt, Richard Rahl harcimágus. A cosplayeim nagy részét én csináltam, de van, amit rendelnem kellett. A kezdetek óta igyekszem fejleszteni magam, hogy a lehető legtöbb mindent saját kezűleg elkészíteni. Gondolok itt varrásra, szilikon formák öntése és műanyag gyantával való replika készítésre. Sajnos az elmúlt időszakban nagyon kevés szabadidőm van, így lelassultam a tervek elkészítésével. 2015-ben csatlakoztam a Hungarian Doctor Who Cosplay grouphoz is Jack Harkness kapitányként, illetve idén a Suicide Squad premierjén Deathstroke-ként voltam jelen a DC-s cosplay klub keretében.

fabianbussay3

Hogy jött képbe a HCC?

A HCC eredetileg Varga Zoltán, Monori Krisztina és Ádám Dénes ötlete volt. Egy szép elképzelés, hogy összehozzuk a cosplayeseket és fotósokat. Ebből mindenki nyertesen kerül ki, mivel a fotósok könnyebben találhatnak modelleket, de a cp-sek is láthatják a fotósok munkáit, hogy mit tudnak kihozni egy-egy képből.

Sokat ügyködsz a Timepassen is. Mit csinálsz pontosan?

Jelenleg a Timepass-HCC keretében a cosplayesek bemutatásával foglalkozom. Minden cosplayest, aki töltött fel képet a csoportba, megkeresek, hogy elmesélje a történetét a nagyközönségnek és ezt képekkel együtt megosztjuk a Timepass oldalán.

fabianbussay4

Nagyon sok mindent csinálsz. Jut még szabadidőd másra is?

Sajnos túl sok szabad időm nem marad, de ezen igyekszem változtatni folyamatosan, egyre hatékonyabb időbeosztással.

És így zárásnak: melyik a legviccesebb emléked a cosplay-jel kapcsolatban?

Több kellemes-vicces emlékem fűződik conhoz, de talán ami így elsőre az eszembe jut, mikor végigkergettük Aizen-samát a con területén. (Ixi: és én erről lemaradtam???)

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!