Oldal kiválasztása

Amióta létezik a MondoCon, azóta várom, hogy a nyári rendezvény is kétnapos legyen (bár ugyanezt elmondhatom a karácsonyira is), és végre imáim meghallgatásra találtak, így idén már egy kétnapos rendezvényre készülhettem jelmezekkel, parókákkal, meg úgy mindennel – kár, hogy az eső is két napra tért vissza a nyáron!

DSC_0722

A reggel mindig nehézkesen indul, ám az utóbbi hetek időjárás előrejelzései egyre borúsabb, hidegebb és persze esősebb napokat ígértek a látogatóknak, és sajnos ez be is következett. A jó előre eltervezett szabadtéri programoknak lőttek, így mindenki bezsúfolódott a csarnokokba, de mivel télen is így teszünk, így gond egy szál sem volt, csupán a verőfényes napsütést, a remek fotós helyszíneket, na meg a szellőzést hiányolta mindenki.

A rossz idő persze nem hagyhatott nyomot a programokon, amik közül az Amai Teaház elkerített „játszótere” vitte nálam a prímet. Az ugráló állatkák, a ruhapróba, na meg az a fagyi, nehezemre esett otthagyni a helyszínt, de a nap folyamán többször is visszatértem. A napsütés is valamelyest megérkezett, hiszen a Living Dream Project elhozta a látogatók számára, bár egy nyomtatott háttérként, de azért ez is valami – persze agy is sokan akadtak, akik a nyári jelmezüket felvették, így tökéletesen passzoltak a strandos falhoz.

DSC_0695

Számomra hatalmas mérföldkövet jelentett a rendezvény, mivel lehetőségem adódott a Kockaasztal vezetésére, ami előtt nagyon izgultam, de Orlissa itt is velem volt, és persze a kerekasztal beszélgetésben is részt vett Sifként, amely direkt erre az eseményre készült. Nagyon jó érzés volt igazi geekekkel, gamerekkel beszélgetni, megosztani a tapasztalatokat, és hogy mindeközben tele volt a nézőtér, na, azt álmomban sem gondoltam volna.

A nyári MondoCon során szokás kihirdetni hazánkban az EuroCosplay küldöttet, amire ezúttal vasárnap került sor, így szombatra „maradt” a nagy verseny, a cosplay. A zsűriben komoly változások történtek, és ráadásul három neves külföldi cosplayes is tiszteletét tette: Nana Kuronoma, Misaki Sai és Pugoffka – utóbbi még egy előadást is tartott a fotózásról, ami a vártnak megfelelően, hatalmas érdeklődést keltett.

DSC_0680

És ha már előadás, a Geek&Craft színpadon folyamatosan mentek az előadások, válogatott konferálókkal és beszélgetőpartnerekkel. Orlissa elhozta a képregény cenzúra érdekességeit, Sármai Balázs a fotóretusálás rejtelmeit, a Kóbor Trekkerek egy igazi galaktikus űrutazást tettek, festési és antikolási tippeket lehetett elsajátítani, illetve a led használat rejtelmeibe is beavatták a nézőközönséget.

A Gamer színpadon és sarokban pedig egymást érték a játékbemutatók, illetve csaták. És most már nem csak a League of Legends versenyek kaptak helyet, hanem a szívemnek oly kedves Overwatch is. Persze, aki nemcsak figyelni szerette volna a meccseket, annak lehetősége adódott igazi retró játékokon játszani – a Mario engem is foglyul ejtett – vagy akár mozgás közben játszani a DDR verseny és a Just Dance vetélkedés alatt.

DSC_0741

Bár idén az időjárás jól kitolt velünk, ez a látogatók számában egyáltalán nem látszott, bár az elején sokaknak volt kicsit nyomott a hangulata, a közösség, a programok és az együtt töltött idő elmosta mindezt, és bár az eső ellenére nem volt könnyű sétálni vagy fotózkodni, a leleményes cosplayesek és fotósok mindent megoldottak.

A képekért köszönet Lord Halgornak!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.