Oldal kiválasztása

Ide bármelyik Halloween-i különkiadás illene, de azokat most mellőzve a több száz másik rész közül próbálom
azt a tizet kiemelni ami az amúgy is érdekes sorozatból kiemelkednek.

simpsons

  1. Lisa a buddhista
    Mivel én is eme vallás felfogását preferálom jobban attól mint amiben felnőttem, így ez a rész és a benne lévő dolgok jobban megtudtak fogni. Egyrészről ott voltak Lisa kételyei az iránt a vallás iránt, amiben eddig hitt, másrészről meg ott voltak a városiak és sokszor a család nyílt ellenszenve amiatt, hogy Lisa egy másik vallást mert követni. A dolgok persze normalizálódtak az epizód végére, de az mégis maradandó élmény maradt, ahogy Lisával bántak – legfőképpen az eléggé álszent Lovejoy tiszteletes.

lisa buddhist

  1. A hal neve Selma
    Hollywood felemel vagy a művészeti jártasságod, vagy a szaftos média cikkek miatt. Ebbe a világba csöppen bele Homer sógornője Selma, akit egy lecsúszott színész csavart az ujja köré, hogy újdonsült “szerelme” miatt visszakerüljön a rivaldafénybe.Ez mind szép és kevésbé szép lett volna ám a rész végén volt egy olyan megnyilvánulása Troy-nak, hogy a sok csillogás és hazugság ellenére valamennyire mégis képes volt megszeretni Selmát.

selma

8.Gallery
Mindig is nagyon népszerűek voltak a fiúbandák, de abba az egyszerű hallgató valószínűleg sosem gondolt bele, hogy nem kevés ezekből a bandákból mesterségesen lett összeállítva, vagy olyanra akarják buzdítani a zenéjükkel a közönséget, ami nem biztos, hogy a legjobb dolog. Ebbe a világba csöppen bele Bart, Milhouse, Nelson és Ralph, akiket összetesznek egy együttesbe azért, hogy a zenéjükkel arra vegyék rá az embereket, hogy tengerésznek álljanak. De persze ott van Bart okos tesója Lisa, aki hamar rájön a hadsereg eme cselére.

gallery

7.500 kulcs
Maga az epizód indít azzal, hogy a Simpson háztartásban mindenféle kulcs megtalálható, és ezekkel a család miket kezd. Bart próbál rosszat tenni, Homer elköti a Duff léghajót, Marge vadászik egy pukizós játékra az egész városon keresztül Lisa meg a nyomába ered az iskola és egy eltűnt iskolabusz rejtélyének. Az elsőre különálló történetek végül összefutnak és úgy állnak össze egy kerek egésszé, hogy egyrészről tanulságos, másrészről nagyon humoros helyzet kerekedik ki belőle.

keys

  1. Szedd magad barack

A nevével ellentétben a barackszedős téma csak az első két perce jellemző, utána fő hangsúly Lisa és egy idős mágus barátságán és mester-tanítvány kapcsolatán nyugszik. Egyrészről Lisa mindenkinek megmutatja, hogy a lányok nem csak a háttérsegédnek valók a mágusporondra, másrészről szembesülünk a televíziós mágusok nagyzolásával, akik sokszor vajnyi kevés dologra képesek a letűnt korok nagyjaihoz képest.

lisa magician

5.Lisa és Nelson Skapcsolata
A Lisa és Nelson közötti furcsa kapcsolatot egyrészről szinte lehetetlenség elképzelni – érthető okokból – másrészről meg nagyon aranyos az, ahogy ez a két világ valahogy mégiscsak remekül kiegészíti egymást. Sajnos a kapcsolat hivatalosan a rész végén véget is ér, de hála az égnek az alkotók későbbi részekben ha csak utalások szintjén is de újra és újra előhozzák ezt az itt elkezdett szálat.

lisa nelson

4.Bart tablettái
Avagy miért is nem jó az, ha figyelem és megértés helyett inkább gyógyszerekkel tömik a gyereket. Korábban a Family Guynál morogtam ezért, de most itt is megteszem. Mi nézők sosem azért szerettük Bartot, mert olyan jó kölyök volt, hanem mert lépten-nyomon csínytevésekkel tarkította a szürke hétköznapokat. Eme “figyelemhiányos”-nak titulált tulajdonságát az iskola úgy próbálja kiküszöbölni, hogy kísérleti gyógyszereket adnak Bartnak, ami eleinte be is válik, később azonban szörnyű mellékhatásai lesznek.

bart pills

3.Marge a játékos
Kockaként mindig is szórakoztatónak találtam ezt a részt, főleg amiatt, hogy legtöbb esetben ténylegesen ilyenek a szerepjátékok. Vannak normális játékosok, akik a játék szeretete miatt járnak fel, vannak akik csak árulnak dolgokat, vannak a párkeresők és persze a trollok -és itt persze nemcsak a fajra kell gondolni.

marge the gamer

2.Amilyen az anyja olyan a lánya
Akárcsak a világ bármely pontján, Amerikában is hatalmas különbség van az állami és a magániskolák színvonala között. Lisa az, aki ettől a legjobban szenved, hiszen jelenlegi intézményében nem képes olyan szinten kamatoztatni a tudását, mint szeretné. Egyedüli megoldást egy neves magániskola jelentené, ahova fel is veszik ösztöndíjjal
– ám Lisa csak későn ébred rá, hogy az az ösztöndíj koránt sem volt olyan olcsó, mint azt gondolta.

like mother

  1. Ismerjük a titkaitokat
    Végsőnek egy humorosabb részt választottam. Itt a gyerekek Homerék részeg randalírozása miatt esti kijárási tilalom miatt szenvednek, és amikor ez már elviselhetetlen méreteket ölt, a gyerekek eldöntik, hogy bosszút állnak olyan módon, hogy kiteregetik szüleik és az összes felnőtt piszkos kis titkait az egész város füle hallatára. Természetesen a végső felnőttek vs. gyerekek harc nem marad el – ellenben váratlan tényezők kapcsodnak be a harcba harmadik félként.

secret

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.