Oldal kiválasztása

A múltkori epizód nagy csavarral ért véget, és a csavar lendülete az egész évadon át ki fog tartani – csak bírjuk idegekkel!

The Last Ship S03E02.1

A vietnámi klubban elfogták a Nathan James szinte teljes vezérkarát: Mike, Jeter, Miller, Garnett, és még sokan mások váltak tússzá egy ismeretlen hajón, és egy ismeretlen legénység körében, akik nem hajlandóak választ adni egyetlen kérdésre sem, ráadásul váltságdíjat sem kérnek értékes foglyaikért. Mike folyamatosan keresi a szökési lehetőséget, de hiába együtt zárták be a csapatot, nem lehet kitörni egy vaskalitkából, ráadásul akad egy súlyos sérültjük, és egy tengeribeteg újoncuk is.

A repülő, amivel Chandler és Val utazott volna pedig megsemmisült a levegőben, és bár Chandler kiszállt, hogy inkább a hajója és legénysége felé vegye az irányt, Val és a két pilóta a gépen voltak, ráadásul a lány észre is vett valami igen furcsát – bennem még él a remény, hogy azért mindhárman megúszták. Chandler nem vonván vissza döntését, még mindig Vietnámba tart, csak ezúttal már a kínai katonaság is üldözi őt és társait. De Sashának akad olyan kontaktja, aki talán segíthet nekik.

The Last Ship S03E02.2

A kínaiak összeesküvése az amerikaiak ellen egy súlyos válságot idézhet elő, ha két ekkora nagyhatalom nem bízhat egymásban még ilyen vészterhes időkben sem, akkor ennek a világ láthatja kárát. Ráadásul még a hátországban is akadnak gondok, illetve maga az Elnök sem a legalkalmasabb egy ilyen szituáció kezelésére. Még szerencse, hogy kemény és hozzáértő tanácsadókkal van ellátva, akik tudnak kemény döntéseket hozni.

Chandler ragaszkodása hajójához példaértékű, ahogy a legénység ragaszkodása őhozzá szintén. Okkal indult hát neki egy veszélyes útnak Kínán és Vietnámon keresztül, majdhogynem gyalogszerrel. Sasha embere segít ebben a csapatnak, de a nő komoly veszteséget szenvedett, és nehéz irányítani, ami később bajok forrása lehet. Remélem nem vele kívánják az alkotók pótolni Valt, akinek vadóc stílusát gyorsan megkedveltem.

The Last Ship S03E02.3

A túszok helyzete sem túl rózsás, Miller komoly találatot kapott, és a fogva tartóik látszatra csak túszként tartják ott a tengerészeket, de az utolsó jelenet megmutatja, hogy mi a valódi szándékuk, és hogy milyen sors várhat mindenkire abban a vaskalitkában. Ez pedig egy igen nagy kérdést vet fel: vajon képesek lesznek az alkotók ennyi szálat kézben tartani?

The Last Ship S03E02.4

A The Last Ship még mindig egy kiemelkedően magas színvonalú akciósorozat, bár az új évad kezdete óta talán sokan haltak meg azok közül, akiket kedveltem, így még morgok egy kicsit a történetre, de ez nem vitatja el a nagyszerű történetvezetést, az okos csavarokat és a pengeéles logikát.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.