Oldal kiválasztása

Nem hittem volna, hogy eljutok arra a szintre, hogy egy valamennyire kedvelt karaktert nagyon hamar és fehéren izzó gyűlölettel tudjak kezelni, de most Biba elérte nálam ezt a szintet a Koutetsujou no Kabaneri legújabb részében, több tettével is. Következzék a The Attacking Weak avagy meddig fokozható az őrület?

Koutetsujou no Kabaneri S01E102

Nos, az előző részben ugye Biba mondott egy hangzatos beszédet és ezen mindenkinek (de kiváltképpen Mumeinek) leesett az álla, és hát Ikoma megérzése sem csalt: Biba sok minden, de a legkevésbé sem hős. Mikor erre Mumei is végre ráébred Biba látva azt, hogy az eddig hűséges kis bábja már majdnem elvágta a marionett zsinórokat drasztikusabb lépést eszközöl a lánynál. Eközben Ikomáék tervet szőnek arra, hogy hogyan menekülhetnének meg a Kokujouról, ahol a civilekből lassacskán az összes vért kicsapolják. Fentebb nevezett hős kabanerink és Takumi vezetésével megindul a menekülése hadművelet, csak egy biba van a dologgal – Biba nagyon is számított erre a lépésre. És kevesebb, mint két perc leforgása alatt két olyan dolgot tesz, ami miatt eljutottam arra a szintre, hogy bishounen kinézet ide, Mamoru Miyano hang oda, szomorú múlt meg cseresznyének a tetejére – én isten bizony megutáltam ezt a srácot.

Koutetsujou no Kabaneri S01E101

Az a gond, hogy a nagy sokkot kiváltó jelentekről azért merek írni, mert az akkora spoiler annak, aki még nem látta ezt a részt, hogy a plafon leszakad tőle. Egyrészről ott van Mumei megingása – immáron hál’istennek a jó irányba –, amit azonban diktátorokat megszégyenítő dologgal ver le Biba. És itt most nem lelki zsarolásról beszélek (vagyis, nem teljesen), hanem fizikailag is képes ártani annak az egyetlen lénynek, aki ténylegesen és őszintén szerette őt. A másik részről ott van persze Ikoma és Takumi, akiknek még a legnagyobb galiba kellős közepén is van idejük egy kis nosztalgiára. Ebből meg már remélem mindenki sejti, hogy mi fog következni a végjátékban.

Koutetsujou no Kabaneri S01E104

Biba minden szemétsége ellenére azt tudom mondani, hogy ez a rész is remekre sikeredett, a feszültség keltése, a bizalmatlanságot szinte vágni lehetett, úgy be lett sűrítve abba a vonatba. Ikomáék terve is nagyon jól indult – az már más kérdés, hogy mi lett belőle végül –, de én akkor is megemelem a kalapom az alkotó stáb előtt. Jó kezdés, energikus csúcspont, és végül a drámai lezárás. Így kell felcsigázni egy nézőt.

Koutetsujou no Kabaneri S01E105

A The Attacking Weak részről nagyon szórakoztató és eseménydús volt, ennek ellenére van bennem némi keserűség a….(spoiler) végett. Alig várom a következő részt, ami az előzetes alapján, még csak a jéghegy alját sem karcolja.

Koutetsujou no Kabaneri S01E103

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.