Oldal kiválasztása

Az Álomgyár már régóta kacsintgat a gamer világ felé, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a mostanság megszaporodó játékadaptációk (Warcraft, Assassin’s Creed és a küszöbön álló Tomb Raider újragondolása). Ennek a szerelemnek azonban vannak igazán kiemelkedő alakjai, és, nos, kevésbé jók is. Összefoglalóm az előbbivel foglalkozik – de nem kell aggódni, lesz a másik oldalról is egy összefoglaló!

5, Doom (2005)

doom.1

Nem titok, hogy számomra mindig lebilincselő élmény elővenni a Doom című filmet (akárcsak a játékot), és közel sem értek egyet a kritikusok lehúzásával. Egy kiváló akciófilmet hozott létre Andrzey Bartkowiak és csapata, akik nem csak simán átemelték az amúgy nem sok történetet tartalmazó öldöklést a vászonra, hanem egy újfajta eredettörténetet is adtak neki, érdekes karakterekkel fűszerezték, és még a játék hangulatát is belecsempészték a filmbe.

 

4, Mortal Kombat (1995)

Mortal Kombat1

A klasszikus verekedős játék, a Mortal Kombat mindig is több volt, mint sima csihi-puhi, hiszen a karakterek nagyon komoly hátteret és történetet kaptak mindig is – bár ennek megmutatására kevés lehetőség akadt a filmvásznon, azért a főbb szereplőket így is sikerült megmutatni. Az alkotók ügyesen fűszerezték a storyt, a harci jeleneteket és a humort így egy különleges keveréket hozva létre, ami kér évtized után is még mindig élvezetes.

 

3, Final Fantasy: A harc szelleme (2001)

finalfantasy.

Az első teljes estét felölelő, teljes egészében digitálisan készített film a Final Fantasy, mely sokak szerint nem méltó nevére – gondolom megint egyértelművé vált, hogy én nem tartozom közéjük. Aki Ross harca, szenvedélye és elkötelezettsége tapinthatóvá vált a film során, pedig „csak” a hangját adták színészek, minden egyéb a digitális technológia mesterembereinek keze munkája. A cím pedig folyamatosan jelen volt a történetben: teljes és egész storyt kaptunk, korrekt lezárással és egyúttal egy végtelen fantáziát, aminek nincs határa.

 

2, Lara Croft: Tomb Raider (2001)

tombraider1.5

A Tomb Raider gyerekkorom kedvenc játéka, nem egyszer játszottam végig a széria darabjait, így a filmre különösen nagy elvárással ültem be a moziba. Lara Croft szerepére Angelina Jolie tökéletes választásnak bizonyult, hitelesen hozta a kemény és okos nő szerepét, aki igyekszik kitörni a sztereotípiák körgyűrűjéből, miközben életének meghatározó személyét, az apját még mindig gyászolja lelkében. A kalandozások visszahozták a játék régi emlékét, és ismét arra csábították a nézőt, hogy vegye elő lemezét és induljon el ő maga is kalandra!

 

1, Resident Evil – A kaptár (2002)

resident-evil-4

A Resident Evil játék rendkívül sok darabbal rendelkezik, és ez igaz a filmekre is, a siker pedig megérdemelt és okkal történt. A zombi tematika és a világ pusztulása mostanság eléggé népszerű, és ezt mind a játéknak, mind a filmeknek is köszönhetjük. Míg a filmekben Alice megmaradt főszereplőnek, addig a játékok sokkal szerteágazóbb szereplőkörrel dolgoznak. Milla Jovovich jól mozog, akrobatikus megnyilvánulásai hűek testalkatához, ahogy a körülötte felbukkanó zombik mészárlását folytató képzett katonáké is. És van még valami, amivel kevés történet operál, de a Resident Evilnek nagyon megy: az emberi kapzsiság telhetetlensége, mellyel akár a világ is romba dőlhet!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.