Oldal kiválasztása

A sorozat alapkoncepciója – miszerint egy sorozatgyilkos Edgar Allen Poe nyomán gyilkol, az ő tanait hirdeti, és a börtönből szektát alapít – nagyon ígéretes kezdetnek bizonyult, ám a széria hamar kifulladt és unalomba csapott át. Azonban az első évad utolsó epizódjai tartogattak igazi meglepetéseket, és erőt egy második évadhoz, ám ez is hamar kifulladt. Sajnos a Gyilkos hajsza ne tudott túllépni a megszokáson, önnön hibáin és a megszabott kereten.

gyilkoshajsza.s02.1

Egy év telt el, mióta Ryan Hardy (Kevin Bacon) elkapta és megölte a hírhedt sorozatgyilkost és szektavezért, Joe Carrollt (James Purefoy). Egy év telt el, mióta Joe egyik követője Ryan otthonában leszúrta őt, és szerelmét, Joe volt feleségét, Claire-t (Natalie Zea). Egy év telt el Ryan Hardy számára gyászban, ám az idő nem csak rajta látszódott meg, ugyanis Joe leghűségesebb követői közül sokan életben maradtak, és csak a vezetőjük hívására várnak, miközben új gyilkosságsorozat kezdődik a városban, az elkövetők pedig Joe Carrollt éltetik.

Ryan azonban szkeptikus az új gyilkosokkal szemben, szerinte Joe igenis életben van, és ennek alátámasztására hónapok óta unokahúgával, Max Hardyval (Jessica Stroup) dolgozik együtt lakásán. A másolós gyilkosok azonban az FBI figyelmét is felkeltik, így Ryan az elfogásukra létrehozott csapatba kerül, és mialatt ők az áldozatokat próbálják menteni, illetve a gyilkosokat kézre keríteni, addig rég nem látott ismerősök bukkannak fel, a szálak összeérnek és a világ sokkal veszélyesebb hellyé válik, mint korábban valaha képzelték volna.

gyilkoshajsza.s02.2

Bár az alapötlet még mindig kiváló, az, hogy Joe Carroll nem halt meg igazán a múltkori tűzben, kissé elcsépelt és agyonrágott csont már. Ahogy egy ez idáig meg sem említett rokon felbukkanása is, aki vérprofi mindenben, és végletekig hű a főszereplőhöz – igen, Max Hardyra gondolok. Mindezek ellenére az új gyilkosságok rejtélye kellő erőt adott a második évad elejének, az írók ügyesen mozgatták a szálakat és csavarták a történetet – akadt néhány igazán meglepő fordulat is. De ez még mindig kevésnek bizonyult, hogy a Gyilkos hajsza kiemelkedjen a már megszokott sorozatgyilkos tematikából.

Az új szereplők valóban felfrissítették kicsit a gárdát, de a Max Hardyt játszó színésznő, Jessica Stroup nem tudott kiemelkedőt alkotni – sőt, igazából semmit sem tett le az asztalra azon túl, hogy nagy szemeit még nagyobbra tágította ki minden szituációban, legyen az veszteség, akció vagy baráti beszélgetés. Shawn Ashmore is visszatért Mike Weston szerepében, és a karakter komoly változásokon esett át, ami kissé felemássá tette őt, így pedig hiteltelenné. Egyedül Connie Nielsen játékát tudom kiemelni, aki Lily Grayt alakította, a metrós támadás egyetlen túlélőjét, aki egyre inkább fontos szereplővé válik Ryan Hardy életében.

A Gyilkos hajsza sajnos ezúttal is megmaradt a középszerűség talaján, ami azért kár, mert sem az alapötlet, sem a színészi gárda nem ezt vetítette előre a nézőknek. A harmadik évadra azonban még maradt annyi szufla a sorozatban, hogy korrekt minőségben búcsúzhasson a nézőktől, mikor is elkaszálta őt a Fox – sajnos teljes joggal.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.