Oldal kiválasztása

Mindig mikor egy nagy kedvenc sorozatom visszatér „nyaralásából” aggódom picit, hogy miképpen fogják tudni folytatni a történetet, vajon elég izgalmas lesz-e a továbbiakban. Nos, bár minden alkalommal feltettem eddig ezeket a kérdéseket a The Last Ship esetében is, a sorozat alkotói mindig igennel feleltek, és ez a harmadik évad kezdetekor sincsen másképp.

The Last Ship S03E01.1

Az ellenszer kifejlesztése, és a terjesztési lehetőségek megsokszorozásának köszönhetően Amerika és az egész világ fellélegezhet a vírus után. A zseniális doktornő, Dr. Rachel Scott olyan tettet hajtott végre a Nathan James legénységével karöltve, melyért örökre hálás lesz minden ember. De a túlélésen kívül akadnak még politikai érdekek, viszályok és összeesküvések, amik elnyomják ezt a hálát, és sajnos ez Rachel életébe is került.

Amerika újjáépítésen dolgozva Tom Chandler előléptetésben részesült, ám így le kellett mondani a Nathan James kapitányi posztjáról, amit barátja és XO-ja, Mike Slattery vette át, aki nemzetközi vizeken evezve Ázsiába juttatja el éppen a gyógyító vakcinát. Chandler pedig diplomáciai „képességeit” kamatoztatja Kínában, ahol egy újabb, mutálódott vírus terjed, miközben úgy hírlik, a kínai kormány semmit sem tesz meg a fertőzés megakadályozásáért.

The Last Ship S03E01.2

Már az első évad végén kiderült, hogy a The Last Ship több, mint egy egyszerű járványos sorozat (amúgy ezzel a Helixre is igencsak hajaznak), politikai játszmák, katonai akciók és igazi emberi drámák váltakoznak az epizódokban, és valahogy minden epizód képes űberelni az előzőt. Az évad nyitánya hasonlóan teljesít, most már kitekintünk az Egyesült Államokból a világ felé, ami igencsak logikus lépés, hiszen ahogyan tágult és gyógyultak az emberek, úgy tágult ismét a világ.

The Last Ship S03E01.3

Rachel nekem borzasztóan hiányzik, remek ellenpárja volt a Kapitánynak, a katonai fegyelem és az orvosi gyógyítás csapott össze veszekedéseik során, és ebből nagyon nagy dolgok születtek a történetben. De úgy néz ki, az alkotók gondoltak ennek pótlására, és előástak egy igazi katonai nagyágyút Chandler múltjából. Sasha Cooper (Bridget Regan) okos és veszélyes nő, aki hűséges országához, és bár a doktort nem tudja pótolni, a karakterében sok lehetőség rejlik még. Mike immáron a kapitányi székbe került, és egyszerre élvezi a dolgot, illetve frusztrálja: korábban mindig volt még egy döntéshozó rajta kívül, ez pedig megnyugtató, viszont most már ő a legfőbb vezető, rajta áll vagy bukik minden – de ebben a szerepben Adam Baldwint nem kell félteni!

A most felfuttatott összeesküvési szál nagyon epicnek ígérkezik, amellett persze hogy nagyon is valós jövőt mutat, h hasonló erejű vész söpört volna végig a földön. Az országok érdekeinek ütközését magával a vírussal intéznék el, ám a virológia nem matematika, itt a puszta engedékenység is végzetes lehet.

The Last Ship S03E01.4

A The Last Ship ismét bebizonyította, hogy egy okos és logikus sorozat a harmadik évadra is képes valódi konfliktust felmutatni, csupán az emberiség hibáihoz kell hozzányúlni!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.