Oldal kiválasztása

Érdekes sorozatnak ígérkezik Robert Kirkman legújabb szériája, az Outcast. A Walking Dead  írója ugyanis ismét egyik saját szerzeményét adaptálta sorozattá, ismét az AMC-re, és ez ad némi okot a bizakodásra.

outcast-s01-e01-4

Kyle Barnesnak (Patrick Fugit) kemény gyermekkora volt, ugyanis édesanyja szörnyű körülmények között tartotta őt kisfiúkorában, bezárta egy szobába, üvöltött vele, és kiszámíthatatlanul viselkedett. Mígnem történt valami, ami miatt az anyja kómába esett, Kyle-t pedig örökbe fogadta egy család – de itt a fiú megpróbáltatásai még korántsem értek véget. Felnőtt korában ugyanis elítélt bűnözővé vált, mivel bántalmazta feleségét, aki nem emlékszik ebből semmire.

Eközben Anderson atya (Pilip Glenister) minden erejével, a gonosszal harcol, aki ezúttal egy kisfiút kerített hatalmába. A démoni megszállás tipikus jegyeit mutatva Anderson segítségül hívta Kyle-t, aki bár kétkedve ment el, de amit a saját szemével látott, az meggyőzte őt egy másik hatalom létezéséről, és egyúttal további magyarázattal szolgált édesanyja viselkedésére.

outcast-s01-e01-1

Az epizód nagyon lassan indul be, hosszú ideig semmiben sem lehetünk biztosak, hiszen mi van, ha ez nem megszállás, hanem valamiféle mentális betegség, de ahogy egyre többet látjuk a megszállt kisfiút, és a visszatekintésekben Kyle gyermekkorát, úgy válik világossá, hogy valóban démoni megszállással állnak szemben főhőseink.

Kyle és Anderson atya sem azok a tipikus daliás hősök, vagy jótét keresztények, akiket megszokhattunk a hasonló kaliberű történetekben – és ez egy igazán különös ízt ad a történetnek. A karakterek összetettek, megvan a maguk hibája és sérelme, és még ők maguk is kétkedve fogadják a történéseket.

outcast-s01-e01-2

Az Outcast elsőrangú mind feszültségkeltésben, mind stílusban, egyedi atmoszférateremtéssel tuti évadkritikát fog kapni, hiszen egy ilyen felvezetés után, az a maradék kilenc epizód már szinte nézeti magát. Bár nem lesz a kedvenc horroros szériám, azt meg kell hagyni, már a pilot közben voltak olyan pillanatok, mikor a frász kerülgetett.

outcast-s01-e01-3

A folytatásban remélhetőleg többet tudunk meg Kyle és Anderson múltjából, és talán valamiféle magyarázatot is kapunk a démoni megszállások ilyen mértékű sűrűségére, vagy legalább arra, hogy Kyle miért ennyire különleges.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.