Oldal kiválasztása

The-Flash-Season-2-Episode-22-Review-Epic-Invincible-Ends-In-Tragedy

„A nevem Barry Allen. Én vagyok a leggyorsabb ember a világon!” Aha. Nem!
Vigyázz Spoiler!

Zoom csatlósai ellepik a várost, rombolnak, zúznak, pusztítanak, ahol csak tudnak, a rendőrség próbálja felvenni velük a harcot, de persze csak Flash képes az összeset leszerelni, illetve nem mindet. Feltűnik a színen Fekete Szirén, aki fekete Kanári Föld kettes megfelelője, és szabadidejében épületeket rombol le, hogy elterelje Flash figyelmét, amíg Zoom előkésít egy nagyobb tervet. Hát Barry figyelmét lehet is, mert jelenleg azzal van elfoglalva, hogy miután visszajött az Erőből (komolyan így kezeli kb, csak odateszi a Force szócskát) ő körülbelül minden ható, mert az univerzum és a sebesség erő az ő pártján van. Ebből kifolyólag pedig minden hozzátartozója megpróbál megint a lelkére beszélni, hogy szálljon már le a magas lóról, mert igenis innen nagyot lehet zakózni, és Barry akkorát zúg, hogy ennél nagyobbat megkockáztatom nem esett még pofára soha.

the-flash-invincible-black-siren

Olyan szomorú, hogy hétről hétre csak ugyan azokat tudom leírni kisebb nagyobb kivétellel. A kötelező elbeszélgetősdiken már meg sem lepődök, de most valahogy Barry, nem az a fajta „nem értem magam körül a világot” férfi volt, akit még meg is értek, hogy szüksége van a körülötte lévők lelki támogatására, mert sokszor igen így van, szüksége volt rá. Mert mégiscsak egy metahumán, akinek a vállán egy egész város sorsa áll, vagy bukik. De most, olyan volt, mintha egy kisgyerekhez beszélnének , aki most tanult meg járni, és mindenki megpróbálja neki elmagyarázni, hogyha túl gyorsa futsz fiam, és azt hiszed nem eshetsz el, akkor fogsz a legnagyobbat esni. Barry meg ezt teljesen ignorálva úgy van vele, hogy a kisujja körzésével fogja legyőzni Zoomot, mert a sebesség erőben tett látogatás után nincs, aki az útjába álljon. Ez a pozitív hozzáállás szép és jó, hajlamos az ember megrészegülni a saját egójától igen, de miért egy metapokalipszis kellős közepén teszi mindezt? Csak egyszer kéne komolyan venni a kötelessége súlyát, ehelyett úgy veszi, mint valami nagy metahumán partyt.

The Flash -- "Invincible" -- Image: FLA222b_0261b.jpg -- Pictured (L-R): Patrick Sabongui as Captain Singh and Jesse L. Martin as Detective Joe West -- Photo: Dean Buscher/The CW -- © 2016 The CW Network, LLC. All rights reserved.

Ezt eltekintve, azért még midig van, ami tartja bennem a lelket, és arra ösztönöz, hogy továbbra is kövessen a sorozatot: ott van Joe, aki még mindig halál laza, és reális világlátásával megnyugtat, hogy valakinek még megmaradt a józan esze. Wells doki, aki meghatóan jó apa, és nem hősködésből, hanem, mert tiszta szívből szereti a lányát. És Cisco a fő humorforrás, akinek a látomásai most különösképp érdekesre bizonyultak. Végig azt hittem a halott madarak Fekete Kanárira utaltak, aztán a látomás a rész végére kiteljesedett és hirtelen ő vált a legérdekesebb emberré. Caitlin pedig visszatért és szegény mindenben Zoomot látja így pedig, mindentől a frász kerülgeti. Csodálkozom is, hogy szerencsétlen, hogy nem lett még teljesen idegroncs mindazok után, amin átment. Ő egy igazán erős karakter. Barry meg az anyja miatt nyöszörgött még az előző részben, most meg már…

The Flash -- "Versus Zoom" -- Image: FLA218A_0014b.jpg -- Pictured (L-R): Carlos Valdes as Cisco Ramon and Grant Gustin as Barry Allen -- Photo: Cate Cameron/The CW -- © 2016 The CW Network, LLC. All rights reserved.

A vég, ami igazán kiborító és kiábrándító. Ahogy minden rész elején elmondják Barry a leggyorsabb ember ezen a földön, aztán valahogy, valaki állandóan rácáfol erre, ezért unom ezt annyira. Az évadzáró rész előtt eggyel, most még mindig Zoom a gyorsabb ezek szerint, mert Barry tétlenül nézi végig ahogy Zoom elviszi az apját, aztán teszi a dolgát. Komolyan nem értem. Igen jöttek itt az okfejtések, hogy ahhoz nem lett volna elég gyors, hogy megállítsa, meg sokkban volt stb. De könyörgöm hát nem az lett volna az első, hogy bepancsol egyet Zoomnak, és akkor lehet, hogy kiesik a kezei közül Henry? Vagy lehet, hogy megsérül, de nem az lett volna a veszte ami. Szóval még mindig oktalanul logikátlan az egész, és csak a jó karakterei tapasztanak ide, meg, mert látni akarok Kid Flash-t.