Oldal kiválasztása

Miután a múltkori cikk kijött, utána egyből és minél hamarabb követeltem a következő részt, amire persze várni kellett egy hetet, de teljesen megérte. Jó pár kérdést megválaszolt, és persze feltett újakat is. Jöjjön a Koutetsjou no Kabaneri hatodik része, avagy a szószerűsített érzelmi hullámvasút.

Koutetsujou no Kabaneri S01E062

Ugye az előző részben láthatjuk azt, hogy Mumei öncélú akciója és egy pillanatnyi idő alatt bekövetkezett kattanása, súlyos bajba keverte a csapatot. Ikoma persze megy és megmenti, és miközben teszi azt, amit egy jó protagonistnak kell, belepillanthatunk Mumei múltjába – hogy milyen volt kiskorában, hogyan találkozott a Bátyjával, és miért is becsüli le a saját életének, létének a fontosságát. Utána persze vissza tudnak térni a csapathoz – akik nem mellesleg beszereztek egy igencsak hasznos fegyver szuvenírnek –, és megtudjuk, hogy ez a titokzatos köd pontosan micsoda, és hogyan lehet kiiktatni.

Koutetsujou no Kabaneri S01E061

Nagyon nehéz erről a részről úgy írni, hogy ne legyen benne spoiler, de megpróbálom: nem véletlenül egy érzelmi hullámvasút ez az epizód: egyrészről ott van Mumei, akit szerintem nincs olyan ember, aki ne vágná képen az korábban történt kis öncélú akciója (és annak következményei) miatt, itt ellenben láthatjuk azt is, hogy mi – vagy sokkal inkább ki – miatt is van benne ez a kényszeres bizonyítási vágy. Kedves Bátyókáját arcilag még nem tudtuk feltérképezni, csak egy homályos alakként tűnik fel a flashbackek-ben, de annyit már biztosa állíthatok, hogy bishounen lesz, és színtiszta szociopata.

koutetsujou no kabaneri s01e063

Mumei múltbéli dolgai és Ikoma hőstette mellett azonban essen szó a másik,  a supporter részről is: a három szerelő (Suzuki, Sukari és Takumi) beszereznek egy ágyút, amivel már emelkedett valamivel a túlélési rátájuk, valamint a sínről is sikerül eltávolítani a ráhajtogatott őrtornyot. Mindössze annyi gond van, hogy a Rothadó Tenyészetnek nevezett óriási kabane együttest még max sebesség mellett sem tudnák lehagyni, így nem marad más, mint a kiiktatás. És azt nagyon szépen megoldották – mondjuk, akkor majdnem megállt bennem az ütő, mikor a kedvencemet leküldték a mozgó kerekek közé. És természetesen mindenki kedvenc szomorú szamurája is ismét harcba lendül, immáron megerősített karddal képes keresztülszúrni a nem kívánatos potyautasokat.

Koutetsujou no Kabaneri S01E065

Jó az, hogyha az alkotók megtalálják azt finom egyensúlyt, mikor a főbb mellékszereplők ugyanannyi (ha nem több) figyelmet és szerepet kapnak, mint a főhősök – és ez itt most nagyon jól lett megoldva. Látszik, hogy az itteni emberi szereplők nemcsak kötelező hullajelöltek, hanem igenis potensek, képesek kiállni magukért és harcolnak a túlélésért, de persze az a két kabaneri sem árt a vonatra, akik képesek őket megvédeni.

Koutetsujou no Kabaneri S01E064

A következő epizód a trailere alapján már sokkal nyugodtabb hangvételűnek ígérkezik, de persze a dráma sem maradhat ki az életünkből, hiszen ez a sorozat nagyon sok minden, de nem humor fellegvára.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.