Oldal kiválasztása

A Blizzard meglehetősen széles skálán promotálja a legújabb játékát. A számtalan reklám, merchandise és videó mellett még képregény is készült, ami tovább bővítheti ismereteinket az Overwatch történetéről.

overwatchcomic3

Aki követi az eseményeket az Overwatch-al kapcsolatban, az bizonyára már látta a rengeteg videót, amelyekből nem csak a csapat történetét ismerhettük meg egyben, de lassan elkezdhettünk ismerkedni a karakterekkel egyenként. A képregény ugyanezt a vonalat viszi tovább, jelenleg négy résszel áll a rendelkezésünkre, amelyben McCree, Reinhardt, Junkrat és Roadhog, valamint Symmetria életéből kaphattunk egy kis ízelítőt. A sztorik rövidek, de annál velősebbek.

McCree-t egy vonatos meló – höhö, csak nem Firefly-fanok a Blizzardnál? – közepén találjuk meg, melyben jó adag lövöldözés mellett megismerhetünk benne egy igazi úriembert is, aki képes az akció közepén elnézést kérni egy idős hölgytől, hogy megzavarta, valamintegy igen elszánt és kicsit magának való fickót. Nekem eddig – a béta során – nem volt különösebben szimpatikus a karakter, de ezen a ponfon a szívembe zártam.

overwatchcomic1

Reinhardt már egy egészen más tészta. Igazi hőstípus, aki akkora, mint egy szekrény, de a szíve olyan lágy, hogy az ember egész nap csak ölelgetné. Megment egy kislányt a rossz végtől és azt hiszem, hogy ő lenne az a csávó, aki elsőként kísérné át a nyugdíjasokat a zebrán, mielőtt átváltana a lámpa és elgázolnák őket. Mindehhez persze van egy kiváló, erős páncélja is, ami igen jó szolgálatot tesz a játék során a kemény tanknak.

Junkrat és Roadhog egy összenőtt fogalom, mivel ők együtt szeretnek robbantgatni, így nem meglepő módon a képregényben is egy ilyen szituban találkozhatunk velük. Tipikus kattant ürge és a csendes társa, kicsit Jayre és Néma Bobra emlékeztet a páros, és bár kicsit neutral karakterek, én könnyen megkedveltem őket.

overwatchcomic2

A jelenlegi utolsó rész főhőse Symmetria. Mivel ő egy support karakter, így ehhez méltó történetet is kapott. Habár ő nem a megszokott típus, ennek ellenére ő kapja a történetben a piszkos munkát, amivel aztán később cseppet sem elégedett. S hogy milyen áldozatokat követel az ügy végül? Az senkit nem érdekel, kivéve persze Symmetriát.

Amellett, hogy az Overwatch szereplői egyáltalán nem hétköznapi figurák, mégis sikerült elérni, hogy mégis sikerült úgy megalkotni a történetszálakat, hogy végül tudjunk velük azonosítani. Mindannyian kiválóak abban, amit csinálnak, sőt, rendkívüliek, mégis küzdenek komoly problémákkal, amik adott esetben a jelenlegi társadalomra is igazak – így némi kritika is felfedezhető talán – és igyekeznek a legjobb belátásuk szerint cselekedni, ez azonban nem mindig sikerül.

overwatchcomic4

Ha valaki kifogyna esaetleg a szuperhősös képregényekből és tovább akar ismerkedni az Overwatch-al annak remek szórakozást fog nyújtani. A terjedelmet viszont nagyon keveslem. Tessék többet rajzolni!

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!