Oldal kiválasztása

Rió óta sokminden történt a csapattal. Kik együtt maradtak, kik szétváltak. Egy biztos, hogy Dominic családja immáron szerteszét van a Föld különböző pontjain. Habár haza nem mehetnek, azért élvezik a vakációt. A helyzet azonban úgy hozza, hogy nem sokáig lóbálhatják a lábukat.

halalosiramban61

Dom (Vin Diesel), Brian (Paul Walker) és Mia (Jordana Brewster) végre egy kis nyugalmat élvezhet, miután Hobbd (Dwayne Johnson) elengedte őket Rióban. Pénz bőven van, a táj szép és megszületik a család legújabb tagja is. Mindeközben Hobbs egy igencsak komoly bűnbandát üldöz országokon át, akiknek a feje egy Shaw (Luke Evans) nevű alak, és akiknek a társaságában látták a halottnak vélt Lettyt (Michelle Rodriguez). A rendőrnek be kell látnia, hogy ő maga nem tudja elkapni őket, azonban Dom régi szerelmének feltűnése már átrendezi a dolgokat: így már megkaphatja a tökéletes sofőröket a munkára. Mindezek mellé még felkínálja a teljes kegyelmet is jutalomként, s így már végképp megéri a játék a srácoknak, akik bele is vetik magukat a hepajba, hogy visszaszerezzék társukat.

halalosiramban62

A film ezúttal sokkal inkább a történetre és a bűnözésre koncentrál, mint azt megszoktuk – és ez nem is igazán nyerte el sok néző tetszését. Én személy szerint nem osztom ezt a véleményt, hiszen így is volt bőven autós akció, látványos manőverek és nem mellesleg eléggé felborzolta az érzelmi állóvizeket is. Mondjuk azért az egy kicsit ciki, hogy Dom mekkora fáziskéséssel borul el a lövéstől, ezért haragszom is Diesel úrra, hiszen tőle azért jó munkát várunk.

Nem vagyok egy nagy baba-fan, de nagyon bírtam még a kis betűzdelt jeleneteket a kis Jackkel. Habár ő még csak nemrég került a csapatba, ennek ellenére máris nagyon büszke lehet az apukájára, aki ennyire kiáll azok mellett, akiket szeret. A másik jó kis fűszer még Elena és Dom kapcsolata. Kétségkívül jól megvannak, azonban amikor felmerül, hogy a halott mégsem halott, tökéletesen képesek megérteni egymást, hiszen mindketten elveszítették azt, akihez korábban tartoztak. Persze az átlagembernek bizonyára nem esne jól, ha a párja elindulna a volt szerelmét keresgélni, de azt hiszem, náluk ez adja a dolog szépségét: ők megértik.

halalosiramban64

A bűnözéses központ ellenére ezúttal is nagyon király tuning autókat kaptunk – csak épp egy kicsit máshoz. A bűnözőknek ugyanis sok-sok spécire van szükségük, hogy megszabaduljanak a nyomukban loholó sünöktől, valamint az Interpoltól. A turbó dízel és a szép dizájn ide nem elég: ezek az autók már nem csak a földön járnak. És aki a legjobban elbír egy ilyen járgánnyal, az csakis Toretto csapatából való lehet. A kérdés más csak az: vajon Letty hova áll ebben a harcban?

halalosiramban63

Aki a versenyekre bukik, annak persze nem ez lesz a kedvenc darabja a sorozatban. Aki viszont nem ragaszkodik hozzá ennyire, annak kiváló szórakozást fog nyújtani estére. Lányok, ti pedig, ha eddig nem szerettétek a kocsikat, akkor ideje megszeretni őket: romantikusabbak, mint hinnétek!

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!