Oldal kiválasztása

Lehet az ember akárhány éves, lelkében örök gyerek marad, és ha úgy van ideje és kedve, bizony leáll meséket nézni. A régi, de főként manapság kikerülő olyan sorozatok, amikben az értelemnek legalább a szikrája megvan azok szórakoztatóak a kisebbeknek, de egyben olyan dolgokat is tartalmaz, amin az idősebb korosztály is elgondolkozhat. Nos, mai Top 5-ünk szereplői pár tagja kissé nagyon ellentmondhat az előző mondat második felének – de egy kis káosz sosem árt.

animációs3

5.Billy és Mandy Kalandjai a Kaszással

Már az ötödik helyezett (de elsőként említett) ellent mond annak a ténynek, hogy józan és normális gondolatokat ad át a nézőnek, de hát valljuk be – sosem azért szerettük ezt a sorozatot, mert olyan mély és filozófiai jellegű volt.

animációs1

4.Jumanji- the animated series

Akárcsak a harmadik helyezett, ez is kisebb koromban okozott nekem álmatlan éjszakákat, mind képi világával, mind abszurd történetével. A filmmel ellentétben azonban itt mind a történet kidolgozása, mind a szereplők bemutatása és formálása sokkal jobban sikeredett – mondjuk, ennek köze lehet ahhoz is, hogy sokkal több idő is állt a sorozat rendelkezésére.

 animációs2

3.Bátor a gyáva kutya

Sokáig féltem végignézni ezt a sorozatot, ahogy aztán nőtt bennem, a horrorfanság, egyre jobban értettem a benne lévő dolgokat, és megszerettem a hős rózsaszín kutyát, ahogyan felveszi a harcot rémálmaink összes teremtményével.

 animációs6

  1. Tini Titánok

Kevés sorozat volt régebben, amiket már fél órával a kezdés előtt a fotelen ugrálva vártam, de ez a sorozat azok közé tartozott. Akkoriban még persze nem nagyon értettem ezt az egész szuperhősös háttércécót, csak láttam a nagy csatákat, a jó ellenfeleket és a még nagyobb poénokat. Amikor meg megláttam az „utódját” a tévében, könnyesre sírtam a párnát – annyira borzalmas.

 animációs5

1. Steven Universe

A mai sorozatok közül nyilván ez fogott meg leginkább, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire. Eleinte persze csak azt a felszínt láttam belőle, ami tetszik a gyerekeknek (mert végül is nekik lett gyártva), de minél több epizódot láttam belőle, annál világosabbá vált számomra, hogy Steven és társainak a története – vagy legalábbis azoknak bizonyos részei – kicsit sem a kisebb korosztálynak szólnak. De talán pont ez is a varázsa.

animációs4

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.