Oldal kiválasztása

1000

Lassan tényleg föladom…
Vigyázz Spoiler!

griffin-grey-180521

Miután Zoom megkapta Flash sebességét, ráadásul elrabolta Caitlint, Barrynek nincs más választása, mint visszatérni a normális életéhez, amiben nincs száguldás, nem tud odaérni pillanatok alatt bárhova, és nem tud megmenteni senkit. Legalábbis ezt hitte, de a csapatmunka és egy kis tudomány legyőzi a hirtelenjében felbukkant metahumánt, akinek emberfeletti ereje van, ám minél többet használja a képességét, annál hamarabb megöregszik, és ezt használják fel ellene. Eközben Caitlin találkozik a Föld 2 béli énjével, Killer Frosttal, akit megpróbál kiszabadítani Zoom börtönből, hogy aztán az segítsen neki hazajutni. Ám Frost meg akarja ölni Caitlint, mire Zoom vele végez. A rész végén pedig Zoom elhatározza, hogy eljön a Föld1-re, hogy meghódítsa azt.

flash-wells-andjesse

Nincs olyan felület az íróasztalomon, amit ne fejeltem volna le. Eddig még eltűrtem az esetleges logikai buktatóit a sorozatnak, de most már kifejezetten bosszant. A legnagyobb hiba a részben – és úgy néz ki, ezt tovább viszik, – hogy annak ellenére, hogy Zoom meggyógyult Barry erejétől, de továbbra is kék a villám, ahogy fut. A kedves készítők úgy tűnik, nagyon nem akarják, mondjuk még egyszer átolvasni, amit írtak, mert itt voltaképp alapjaiban dől meg minimum két rész. Inkább az egész.

Aztán ott van a szuperképességgel nem rendelkezők varázsos fegyvere a lelki rábeszélés. Már megint. Inkább még mindig. Iris beszél Barryvel, hogy ruha, képesség ide vagy oda, ő még mindig ugyan az az ember. Szép gondolat, de erre megint nem jött volna rá Barry saját maga? Aztán ott van, hogy Wally köszönetet akar mondani a Flahsnek, hogy megmentette. Ismétlem magam. Szép jelenet volt, de csak időhúzás. Sokkal megérintőbb és izgalmasabb viszont a Dr. Wells és lánya, Jesse közt lezajlódó dráma, ami komolyan meghatott. Mármint, hogy ez a másik Wells sem egy szentlélek, de sokkal nemesebb érdekekért teszi, amit tesz, és ez nem más, mint a lánya. Tom Cavanagh színészi játékát héttől hétre dicsérem, és most is megteszem, mert minden gesztusa, még a hangja is nagyon jól átjön.

bc-4864094824001.original

Nagyon érdekes volt továbbá, látni Caitlint szembekerülve Killer Frosttal, akiben ott bujkál, a mi Caitlinünkből egy kevés, de sajnos eléggé kiölték belőle, kár a karakteréért, én többet éreztem benne, holmi segítő vagy áldozat szerepnél.

Az egyetlen, aki fenntartja az érdeklődésem Tom Cavanagh színészi képességein túl, az a vas maszkos fickó, akiről nyilvánvalóan a fináléra derül ki, hogy kicsoda, de már van tippem. A következő részben pedig láthatjuk majd, ahogy Barryt pár nap normális emberi lét után visszapörkölik Flash-é.