Oldal kiválasztása

Valamelyik nap ért minket egy olyan kedves kérés játékügyileg, amire persze jó kockaként nem lehet nemet mondani – ez a kérés pedig az örökzöld „klasszikus” The Sims 2 kielemzéséről szólt, ami hát kissé olyan mint a mai részeges poénok, hogy már eleve azt a részét mutatjuk be, ami a mókás.

the sims 2

De mindent az elejéről: ugye maga az első, original The Sims idestova tizenhat éve látta meg a napvilágot és kezdetleges stílusa ellenére hamar az otthonülő játékosok egyik nagy kedvence lett. Nagyobb sikert (és talán mai napig a legnagyobbat) azonban a második rész ért el a játékszériának (2004), ami nemcsak jobb modulokkal és látványvilággal fogadta a vevőket, hanem a nagyszámú kiegészítőknek hála, sokkalta nagyobb teret tudott adni a kreatív kibontakozásnak.

the sims 21jpg

Ugye maga a The Sims lényegében arról szól, hogy a játékos megkreál egy, vagy több kis simet, akiknek irányítja a napi teendőitől kezdve az érzelmi kapcsolatait, a munkáját, meg gyakran a faját is megmahinálhatja – szóval, egyfajta mini istenként lehet szórakozni, és a titkosan nem titkos kódok miatt sokkalta könnyebbé is lehet tenni a játékmódot.

the sims 24jpg

Az alapjáték maga is eléggé kényelmes tud lenni, már aki szereti a kissé „életszagú” helyzeteket (pl: tanulni kéne másnapra, de hulla fáradt a sim), így az adott helyzetet nagyon, de nagyon megtudják könnyíteni a különféle okos kis beírandó szavak, amiket mára minden olyan ember betéve tud, aki legalább már egyszer játszott a The Sima 2-vel – és persze a játékban felcsendülő különféle zenéket és hanghatásokat is egyből felismeri.

the sims 23jpg

A The Sims 2-ben talán amik a legjobban szerethető dolgok, azok rendre mind a kiegészítőkben fordulnak elő: vámpírok, egzotikus nyaralások, belvárosi lakások, egyetemek és még sorolhatnám. Mindenről abszolút és kizárólagosan, csak mi, az irányítók dönthetünk, de eme addiktív beszippantó tulajdonsága miatt kell bizonyos fokig vigyázni is eddig a játékkal – magyarul, addig nem borul ki a bili, amíg valaki az életben nem próbálja ki ugyanezt.

the sims 22jpg

Így idősebbként már azért kissé másképpen szórakoztató ez a játék. Előveszem, elkezdek játszani és nem az ugrik be, hogy ez most „hú, de mennyire vicces vagy jó”, hanem az, hogy ezekkel anno mennyit szenvedtem, meg amikor a haverokkal csoportosan játszottunk, mennyit tudtunk benne marháskodni – szóval a The Sims 2 sokkal inkább a nosztalgia hangulatot hozta elő, semmint a friss játékélmény utáni extázist, de talán ez így is van rendjén.

the sims 54jpg

Az idősebb generációnak remélem hasonlóan pozitív élményékkel teli voltak azok a töménytelen, Simsel  töltött órák, amiket a gép előtt töltött, a fiatalság, aki meg már eleve a The Sims 3al, vagy akár a 4-el találkozott először, annak is bátran tudom az elődöt ajánlani.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.