Oldal kiválasztása

Ami sikerült a Syfy-nak vagy a TNT-nek, az nem sikerült a The CW-nek, vagyis, hogy olyan járványos sorozatot tegyen le az asztalra, ami izgalmas, okos, és jó karakterekkel operál – a Containment ugyanis kicsit sem jó, sőt, meglehetősen klisés és unalmas.

containment-pilot-3

Atlanta hatodik körzetében egy illegális bevándorló olyan betegséggel fertőzi meg a kórház orvosát, amilyet még nem tapasztaltak az államokban. A kór influenza tüneteit mutatja, cseppfertőzéssel terjed, és száz százalékos halálozási aránnyal rendelkezik. Miközben a járvány terjed a kórházban, találkozunk egy tanárnővel, aki éppen diákjainak tart tanulmányi utat; egy rendőr őrnaggyal, aki párkapcsolati gondokkal küzd; egy tinédzserrel, aki túl fiatalon lett terhes. A történeteik természetesen összekapcsolódnak, és a járvány kezdetének más-más időpontjában és helyszínén lesznek tanúi az eseményeknek.

containment-pilot-1

A pilot egy erős in media res nyitással indított, ami valójában egy nagy káosz, de a jelenet pont ezt a káoszt kívánja meg, azonban úgy tűnik, az alkotóknak csupán a káoszra van igazi forgatókönyvük, ugyanis a kezdeti történések annyira klisések, hogy akár bármelyik sorozatból vehették volna őket. A nulladik páciens egy szír bevándorló, ami finoman szólva is rasszista, és a már említett klisés beidegződés mintapéldánya. Pedig milyen szép lett volna, ha egy teljesen átlagos, jólfésült ember okozza ez az egészet.

A szereplők mindegyike megfeleltethető egy általános személyiség leírásnak: a törődő anya, a forrongó férfi, a bölcs tudós, a mindent tudó vezető, és még sorolhatnám tovább. Azon túl, hogy Claudia Black szőke göndör hajjal jelenik meg a sorozatban – Csillagkapu és Farscape rajongók előnyben –, nem tudok egyetlen értékelhető momentumot sem mondani.

containment-pilot-2

Ráadásul elég komoly ostobaságokkal van tele a történet, az egyik legszembetűnőbb, mikor két kisrác leszökik a szigorúan zárt részlegre, a fertőző osztály laborjába, ahova kizárólag igazolvánnyal lehet bejutni, hogy ott patkányokat simogassanak. Ja, és a szoba, ahonnan megszöktek egy kijárattal rendelkezik, ahol végig ott állt a tanítónő telefonálgatva – hát ezek ketten tuti valami csodaikrek, hogy szinte át teleportáltak a patkányokhoz.

containment-pilot-4

A Containment nem fogott meg, sőt, kifejezetten taszít a történet klisés mivolta és ostobaságai, feltételezem, hogy az évad további részeiben is hasonlóan lassan telik majd a történet, miközben a már jól megszokott frázisokat szajkózzák a szereplők. Bármennyire is szeretem a The CW csatornát, ez most nagyon nem jött be tőlük.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.