Oldal kiválasztása

960

„ De nem ma”
Vigyázz Soiler!


Haladunk tovább, illetve egy kicsit vissza is tekintünk, ezúttal ugyanis Belle múltjának egy apró szegletébe pillanthatunk be, régi jegyese Gaston (Wes Brown) által, aki szintén az alvilágban ragadt. Ezt kihasználva Hádész már-már megparancsolja neki, hogy az újonnan kapott varázs nyilakkal végleg kösse ehhez a világhoz a Zordont, aki egykor elszakította őt a kedvesétől. Gaston persze egyből belemegy és vadászni kezd Rumple-re.  Belle és Rumple eközben azon dolgoznak, hogy fekete mágia segítsége nélkül, hogyan tegyék semmissé az alkut, mely a kisbabájukról köttetett, mivel Belle ehhez ragaszkodik, ekkor tűnik fel a színen Gaston, hogy megölje Rumple-t. Belle azonban szentül hiszi, hogy Gasotnon is lehet segíteni, ezért megpróbálja megakadályozni, hogy a két férfi bántsa egymást, ezzel párhuzamosan ismerhetjük meg Gaston és Belle megismerkedésének történetét. Egy másik szálon Emma valami furcsát álmodik, és bizonyos benne, hogy a jövőt látta. Álmában egy vihar valami szörnyet repített melléjük, ami később megölte Hófehérkét. Az álom beteljesülésétől rettegve bujkálni kezdenek, ám rájönnek, hogy ez nem megoldás és végül felveszik a harcot a bestiával, amiről, mikor elkapják kiderül, hogy nem más, mint a rég nem látott Piroska.

ONCE UPON A TIME - "Her Handsome Hero" - Belle turns to Rumplestiltskin with hope of finding a way to protect their child from Hades. However, they disagree over whether to use dark magic, as Belle forbids Rumplestiltskin from using his powers for evil. Meanwhile, Hades secretly meets with Gaston in the Underworld and encourages him to seek revenge on Rumplestiltskin. As the heroes try to find a way to defeat Hades, Emma has a terrifying nightmare that she realizes is beginning to come true. And in flashbacks, Belle and Gaston meet for the first time, but their blossoming romance comes to a halt on the eve of the Ogre wars, on "Once Upon a Time," SUNDAY, APRIL 10 (8:00-9:00 p.m. EDT), on the ABC Television Network. (ABC/Jack Rowand) EMILIE DE RAVIN, ROBERT CARLYLE

Annyira jó volt ezt a részt nézni, hogy lassan elfeledtem az a pár résznyi kínszenvedést.  Végre visszalendültek a saját stílusukba, és kaptunk egy picit a kalandos múltból és egy picit a még izgalmasabb jenből. Gaston karaktere remekül felépített, nagyon hasonlított a meséből megismerthez és a sorozathoz hűen volt teljesen más is. Ugyanúgy gonoszság ült a szívén, ugyanúgy erőszakos, hirtelen haragú, ám amikor megismeri Bellet, nem ajnározza magát, és őszintén próbálja elcsábítani a lány szívét, ami miatt egy percre azt gondoljuk, sokkal jobban járt volna vele, mint Rumple-el. Rumple meg hamisítatlan önmaga, amikor lehetőség nílik egy kis rosszalkodásra, akkor meg is teszi, annak ellenére, hogy a kis felesége nagyon nem pártolja a fekete mágiát. Belle pedig még midig az a végtelenül jószívű, örökké segítőkész lány, aki mindig is volt. Azt gondolja, hogy ő Gaston befejezetlen ügye ezért biztos benne, hogy harc nélkül is el lehet simítani az ügyet, ha pedig Gaston tovább áll az Hádésznak is rossz lesz. Ha már Hádész. Ebben a részben a remény virágjait szedegeti, meg megint alkukat köt. Teszi ezt olyan fejjel, hogy libabőrös lettem, amire még mindig nincs panaszom az a színészválasztás és azt nem győzöm kihangsúlyozni. által, aki szintén az alvilágban ragadt. Ezt kihasználva Hádész már-már megparancsolja neki, hogy az újonnan kapott varázs nyilakkal végleg kösse ehhez a világhoz a Zordont, aki egykor elszakította őt a kedvesétől. Gaston persze egyből belemegy és vadászni kezd Rumple-re.  Belle és Rumple eközben azon dolgoznak, hogy fekete mágia segítsége nélkül, hogyan tegyék semmissé az alkut, mely a kisbabájukról köttetett, mivel Belle ehhez ragaszkodik, ekkor tűnik fel a színen Gaston, hogy megölje Rumple-t. Belle azonban szentül hiszi, hogy Gasotnon is lehet segíteni, ezért megpróbálja megakadályozni, hogy a két férfi bántsa egymást, ezzel párhuzamosan ismerhetjük meg Gaston és Belle megismerkedésének történetét. Egy másik szálon Emma valami furcsát álmodik, és bizonyos benne, hogy a jövőt látta. Álmában egy vihar valami szörnyet repített melléjük, ami később megölte Hófehérkét. Az álom beteljesülésétől rettegve bujkálni kezdenek, ám rájönnek, hogy ez nem megoldás és végül felveszik a harcot a bestiával, amiről, mikor elkapják kiderül, hogy nem más, mint a rég nem látott Piroska.

A másik szálunk is érdekes, bár eleinte feleslegesnek éreztem, amíg rá nem jöttünk mind ki is az az égből pottyant bestia. Ezt a kis jövőbelátást összekötötték, hogy Emmának valami belső gondja van, és ami pozitívum, hogy végre nem zárkózott el, hanem egyből el is mondja, mi zavarja, mi fáj neki.

Kíváncsian várom, mi lesz Piroskával, hogyan jött ő ide, de valahogy az az érzésem, senkinek nem jelent jót.