Oldal kiválasztása

Igazi jutalomepizód a mostani, ami bár nem vitte előre a bosszút a halhatatlan Vandal Savage ellen, azonban sikerült jobban megismerni a szereplőket, leginkább Rip Hunter kapitányt és Kandrát. Amúgy meg, minden sorozatba kell egy western tematika – ezúttal nagy szerencsénkre.

Miután Rory elmondta mindenkinek, hogyha Kronoszként ő zátonyra fut, akkor az Időmesterek egy halálos osztagot küldenek az Időlovas legénysége után. Ennek fényében Rip Hunter kapitány amolyan szürke zónába vezeti embereit, ahová még az Időmesterek sem látnak el. 1871-be, Salvation városkájában húzzák meg magukat egy időre, azonban a vadnyugat csábítása oly’ nagy, hogy a csapat minden tagja kimerészkedik a sárba, kivéve a kapitányt.

Azonban akad egy ember, Jonah Hex (Johnaton Shaech), aki pontosan ismeri Ripet, és munkásságát, de ha ez még nem lenne elég, a professzornak sikerül összerúgnia a port a helyi rablóbandával, és csak Snart gyors keze menti meg a haláltól. A banda azonban visszatér, és szörnyű pusztítással fenyegeti meg a várost. Eközben Kendrának újabb emlékfoszlányok kuszálják össze az érzelmeit, így Sarával az oldalán elindul megkeresni azt, aki segíthet kibogozni a szálakat.

Legends of Tomorrow S01E11.2

A „Lenyűgöző Nyolcas” egy valódi jutalomjáték a színészektől nekünk, nézőknek. A vadnyugati világ sokak gyermekkorát végigkísérte, így nem csoda hát, ha szinte minden ember felkapja rá a fejét – ezen analógia alapján érthető, Ray miért is ugrott ki majdnem a bőréből, mikor megtudta hova utaztak a hajóval. Az alkotók azonban kellő szarkazmust is belecsempésztek a történetbe, és a már megszokott kliséket keményen ki is figurázták, azonban látszik, hogy nagy rajongói a korszaknak, hiszen ez a paródia-hangulat közel sem bántó, inkább egyfajta dicséret és hálálkodás.

Érzelmileg Kendra szála alakult a legerőteljesebben, aki egy régi ismerőssel találta magát szembe, és mivel a mostani énje nem mindenre emlékszik, a barát segített neki felvilágosítást nyújtani a múlttal kapcsolatban. Azonban ezek a tanácsok túlságosan is szíven ütötték Kendrát, és végül sarának kellett besegíteni egy egyszerű, de logikus ténnyel: ez egy új élet, ahol nem a régit kell a lánynak újraélnie.

Még mindig nagy megrökönyödést kelt Rory nyugodtsága és okos hozzáállása mindenhez, a Távlatponton eltöltött idő nyomott hagyott rajta, jó és rossz értelemben egyaránt. De látszik, hogy a csapat is olykor furcsán kezeli a dolgot, de mint mindig, most is Sara az igazán őszinte Roryval, aki mindig is kedvelte a Fehér Kanárit, persze a maga módján.

Ugyan nem léptünk előre a történetben, de hátralépésnek sem merném nevezni az epizódot, inkább egy kedves és szórakoztató epizódnak, ahol a csapat még inkább magára talál, és erőt gyűjt a küldetéshez – ami sokkal veszélyesebb, mint azt korábban gondolták!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.