Oldal kiválasztása

Hidalgo egy igen kellemes kalandfilm, ami fantasztikus paripákról szól, gyönyörű tájakon játszódik, és érdekes jellemeket mutat be. Bár a történet valódi meglepetésekkel nem szolgál, de az, hogy igaz történeten alapul, bőven feledteti ezt az apróságot.

hidalgo.2

Frank T. Hopkins (Viggo Mortensen) korábban a katonaságnál szolgált futárként, azonban mára cirkuszi cowboy szerepében tetszeleg, iszik, mint a gödény, és legnagyobb kincse, Hidalgo, a vadon befogott musztáng, aki nemcsak küllemében lenyűgöző, hanem eszes és szívós is. Utóbbit mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a páros tartja a hosszútávlovaglás rekordjait, ami felkeltette az arab világ vezetőinek figyelmét is.

Hopkins így válik az első amerikaivá, aki részt vehet egy nem mindennapi „viadalon”, A tűz óceánjának rangadóján, ahol a lovasok napokig tengődnek a sivatagban, ami annyira perzsel, mintha egy óceán lenne. Hopkin tudtán kívül azonban belecsöppen egy hatalmasabb játszmába, ahol a tét óriási, a nyeremény egy kisebb vagyon, az ősi lótenyésztés legszentebb titkai, és egy nemcsak gyönyörű, hanem okos lány keze is. Hidalgo és Hopkins együtt azonban minden akadályt legyőz, legyen az a szomjúság, a bosszú, vagy éppen pár éhes fenevad.

hidalgo.4

 

Ahogy említettem, a Hidalgo – A tűz óceánjának története nem tartalmaz igazán nagy fordulatokat, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne izgalmas. Sőt, kifejezetten feszült tempót diktál a folytonos versengés, és a gyakorta vágtázó lovak feszített irama. Apropó lovak, el kell ismerni, hogy a laikusok szemének is gyönyörű látványt nyújtanak ezeket a nem hétköznapi versengésre hivatott paripák, és ugyan a fajtaválasztásba picit bele lehet kötni, a négylábúak hathatós segítségét a filmélményből már nem lehet elvitatni.

Viggo Mortensen remek választásnak bizonyult, ugyanis nagyon ügyesen játszotta a félig alkoholista cowboyt, aki az utolsó nagy útra még megembereli magát a jó cél érdekében. Hitelesen védte meg Hidalgót, miközben a legmeghatóbb jelenetnél is érezhető volt a veszteség iránti szomorúsága is. Elhittem neki, hogy eggyé forrt ló és lovas, ami nem csoda, hiszen a forgatás végén Mortensen valóban megvásárolta Hidalgót.

hidalgo.3

Anne Davenportot, a versenyben saját lovát indító és hatalmas összeget feltevő hölgyet megformáló Louise Lombard igazán kitett magáért. A bájos és finom úri hölgy „álca” mögött – persze ezen az álcán mindenki, akinek van egy csöpp esze, azonnal átlát – ő egy rendkívül okos és számító asszony, aki pontosan tisztában van az értékeivel, érdekeivel, és hogy miként érheti el az áhított célt. Tökéletes ellenpárja a tiszta és nemes Jazirának (Zuleikha Robinson), akinek olyan szeme és szíve van a lovakhoz, mint senki másnak.

hidalgo.1

A Hidalgo egy igen kellemes mozi, feszült történettel, ami úgy szórakoztat, hogy nem nyújt semmi váratlant. A sivatag perzselő erejét tökéletesen ábrázoló filmet egyszer mindenkinek érdemes megnéznie.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.