Oldal kiválasztása

grace12.17.1

A múlt héten ugye azt mondtam, hogy ez a sorozat pár jó epizód után néhány rosszat termel, mint valami rossz bibliai példázat. Erre most ez eheti rész olyan… eh lett.

Meredith, Owen és Maggie egy másik kórházba készül, hogy elhozzanak onnan egy transzplantációra váró szívet, de amikor Maggie megtudja, hogy DeLuca is velük jönne, lepasszolja a feladatot Riggsnek, ami viszont egy rettentő feszült úthoz vezet, ami alatt megtudunk egy újabb apróságot Owen és Riggs viszályáról. A kórház ösztöndíjat ír ki a rezidensek számára, aminek nyertese egy évet egy másik kórházban tölthet – a díjra Stephanie és Jo is jelentkezik, Penny viszont úgy érzi, ő még nem áll rá készen, hogy ott hagyja a Grey-Sloant. Amelia, az oldalán Stephanie-val és Pennyvel egy rocksztárt kezel, aki ráhajt Stephanie-re. Richard és Catherine összeveszik, amiért a nő beleütötte az orrát Jacksonék dolgába. April egy várandós tinit kezel, akinek műtétre van szüksége, azonban nem hajlandó megmondani az anyjának, hogy gyereket vár, amivel kényes helyzetbe hozza Aprilt.

grace12.17.2

Szóval megnéztem. Néha kommentáltam egyes dolgokat apának (például azt, hogy az amerikaiak kérik az élettől az ostort a túlkomplikált ágyneműikkel). Hümmögtem egy sort. Aztán túl is léptem az egészen. Ennyire mélyen hatott rám az epizód – mondjuk lehet, hogy azért, mert megint rengeteg szál volt.

Owen és Riggs hatalmas problémájából kezd elegem lenni – már lassan egy szezon óta folyik a viszály, és mégsem jutunk egyről a kettőre, mégsem lesz mélye a sztorinak. Riggs egy szemétláda, és ő a felelős Owen húgának haláláért, vágjuk. Megértettük elsőre is, másodszorra is. És ahelyett, hogy tovább rágódunk a részleteken, amiket úgysem tudják elérni, hogy átérezzünk, mi lenne, ha mondjuk kapnánk egy flashback-epizódot, ahol meg is mutatják, mi történt, és aminek segítségével átérezhetnénk a nő elvesztésének fájdalmát is.

grace12.17.3

Penny szintúgy problémás – meg is mondom, hogy miért. Samantha Sloyant anno egy kis epizódszerepre szerződtették, és amikor úgy döntöttek, visszahozzák a karaktert, akkor a színésznőt is kénytelenek voltak visszahívni – csakhogy ő egy ekkora szerephez meg gyenge, és ez nagyon érződik. Penny lapos, unalmas, kapcsolata Callie-vel egyszerűen nem működik. Úgyhogy most valahogy meg kell tőle szabadulni, aminek meg is találták a módját – csakhogy ez meg azt foglalja magába, hogy a többi karakterrel meg ki kellett szúrniuk. Inkább nem mondok semmit sem.

April betegének esete egészen tetszett, jó volt a kislány és anyjának kapcsolata, amivel az érzelmek széles skáláját tudták bemutatni – azt viszont sajnálom, hogy a kislány terhességét és ellátását nem részletezték jobban. Valamint azt is szeretném felróni kicsit az íróknak, hogy nem használták ki teljes egészében azokat a lehetőségeket, amiket a szituáció magában rejtett – mert ugyan April kiakad, mikor megtudja, hogy beteg semmilyen terhesgondozásra sem jár, az már nem jut el az agyáig, hogy ő sem sokkal jobb ebből a szemszögből. Emellett a döntése az epizód végén elég kétségbeesett, azért viszont jár a jó pont, hogy úgy tűnik, kezdi belátni a hibáit.

grace12.17.4

Richard és Catherine jeleneteit mindig is élveztem, és ez most sem volt másként. Lehet, hogy nem értek mindig egyet a nő tetteivel, és a való életben valószínűleg nem is találnám szimpatikusnak, karakternek viszont rettentő érdekes, és szeretem, ahogy kiegészítik egymást Richarddal. Mellettük még Bailey és Ben nyúlfarknyi jelenete is jó volt, az, ahogy éretten, átgondolva állnak a dolgokhoz – avagy tessék, nem kell hatalmas dráma ahhoz, hogy egy pár érdekes legyen, elég, ha kapnak egy konfliktust, amin ketten együtt át tudnak lendülni.

Ezen kívül nem tudom, mit tudnék még mondani – mint azt már említettem, pár rezidens a busz alá lett vetve – mindez Penny miatt –, amiből kezd kicsit elegem lenni, másfelől viszont, a rezidenseket nézve, Stephanie és a rocksztár jelenetei nem voltak rosszak. Ami már csak azért is érdekes, mert Stephanie a szezon végével valószínűleg elhagyja a kórházat, mivel a színésznőt szerződtették egy most készülő, új sorozathoz. Emellett még pozitívumként szeretném elkönyvelni Meredith, Amelia és Maggie otthoni kapcsolatát, ami nagyon valósra sikeredett – viszont a sorozat továbbra sem hajlandó elismerni, hogy Meredith-nek bizony gyerekei is vannak.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.