Oldal kiválasztása

Elég furcsa helyzetben vagyok, ugyanis a Fate/Stay széria meglehetősen közel áll a szívemhez, de ezt a kis külön sorozatot, ami a  Carnival  Phantasm névre hallgat, egyszerre szeretem és nem értem – ugyanis a többi anime, amit kifiguráz (Tsukihime, Melty Blood), azokban nem rendelkezem akkora jártasággal. De kezdjünk mindent az elejéről.

Carnival Phantasm1

A történet fő kommentátorai a chibi macskák, akik hol örömködnek, hol kiakadnak a várható események tükrében. A részek főleg a Fate/Stay Night (az original) sorozatot állítja pallóra az amúgy annyira nem vidám sorozat, humorosabban való felfogásával. Van itt játékokkal történő harc a szent grál megszerzése miatt, utóverseny, valamint a különféle servantok (Berserker, Lancer) főszereplésével történő kisebb paródia epizódok.

Carnival Phantasm5

A humor már megvan, de mégsem érezzük idegennek, hiszen a szereplők olyan dolgaiból űz gúnyt a Carnival  Phantasm, ami az animében nyújtott szerepe megköveteli: ergo Lancer minden részben meghal, Gilgamesh játssza az unatkozó uralkodót, Berserker pedig elemszerzés miatti célból leamortizálja a várost – és még sorolhatnám.

Carnival Phantasm6

A sorozat többi részét képező sorozat- paródiák  Tsukihime meg a Melty Blood is érdekesre sikeredtek és bár az animék behatóbb ismerete nélkül is lehet derülni pár poénon és helyzeten, sajnos azt kell mondjam, hogy ezeket az epizódokat csak az fogja érteni, aki behatóan ismeri a sorozatot – és ez a Fate/Stay Night-ra is igaz.

Carnival Phantasm4

Kétélű pengék az ilyen fajta sorozatok: egyrészt örülhetünk annak, hogy kulturáltan (hol mennyire), és az eredeti sorozathoz hűen aknázza ki a humort, de ez azoknak meg nem fog semmit se jelenteni, akik nem ismerik töviről-hegyire az adott sorozatot, mert a poénok néha eléggé mély, vagy apróbb dolgokból erednek (Rulebreaker!).

Carnival Phantasm3

Azoknak tudom elsősorban ajánlani a Carnival  Phantasm-ot, akik nem csak a Fate/Stay Night-ot, hanem a fentebb említett két másik sorozatot is ismerik. Az újonnan megismerkedőknek még azért nem merem ajánlani, mert szinte száz százalék, hogy nem fogják a poénok nagy részét érteni – ezáltal nem fogják humorosnak vélni a sorozatot.

Carnival Phantasm2

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.