Oldal kiválasztása

Március egyik leginkább várt premierje a jól ismert foltos fekete-fehér, ölelnivalón puha sárkányharcos legújabb kalandja, vagyis a Kung Fu Panda 3. Kevés olyan történet van, ami minden részével jobb és jobb lenne, a DreamWorks alkotásai azonban pontosan ilyenek (Az így neveld a sárkányodat a másik remek példa erre)!

kungfupanda3.2

Po és az Őrjöngő Ötös teszi, amit mindig: várost ment, csatázik a gonosszal, vagy éppen extra levest kér. Shifu mester azonban úgy dönt, újabb készséget sajátít el, méghozzá a chi erejét, amivel életet lehet adni és venni. Ennek köszönhetően Po válik mesterré, Tigris, Sáska, Daru, Vipera és Majom pedig a tanítványaivá. Po első edzése azonban csúfos kudarcot vall – de ha az élet egy része látványosan összeomlik, akkor a másik részén várható siker. Po életében először találkozik apjával, aki ezúttal nem liba, hanem panda, és bár a gonosz Kai földi visszatérése fenyegeti a falut és a Jáde Palotát, Po apja talán segíthet megmenteni a világot.

Bár az első látszatra nagyon is könnyed storynak tűnik a harmadik film, mindenkit megnyugtatok, hogy ismét több van benne, mint egy egyszerű animációs filmben: nevetve sírtam, aztán sírtam, aztán ismét nevetve sírtam.

kungfupanda3.1

Po és apja, Li találkozása minden ponton ellentmondott a megszokott kliséknek – pedig a végén nagy összeborulás volt –, egyedül Mr. Ping volt az, aki zokon vette a családegyesítést, de később ő is belátta, hogy egy igazi családnak nem kell semmilyen sémát követnie. Ugyan Po a sárkányharcos, aki nagy tettekre hivatott, egyedül nem tudna győzedelmeskedni, hiszen csak környezete révén válhat még jobb és erősebb harcossá.

A retteget ellenfél, Kai, ezúttal a szellemvilágból tért vissza, méghozzá minden halott nagymester chi-jének erejével, és ebbe imádott Oogway is beletartozik. De ha ez még nem lenne elég, az élők világában is összeszedett minden tanítványt, akit csak tudott, így Pónak olyan erővel kell szembeszállnia, amihez a kung-fu már kevés. Viszont egy újabb szinthez, a jövőhöz szüksége van másokra, olyanokra, akik nemcsak benne hisznek, hanem önmagukban is.

kungfupanda3.3

Oogway mester a kezdetek óta bízott Póban, és nem csak egy rettenhetetlen harcost látott benne, hanem a lehetőséget is, hogy sokkal többé váljon, mint amire bárki még csak gondolni mert – és ebbe Po maga is beletartozik. Oogway karakterében pont a nyugalma és előrelátása a rendkívüli, tisztában van a nagy dolgokkal, ahogy azzal is, hogy ő az egyik legnagyobb mester, mégis pontosan tudja, hogy a harcművészet jövője a mindig megújulás, az új kihívások keresése.

Mr. Pin, Po és Li kapcsolatánál szebb családot nehéz elképzelni: Mr. Ping atyai tanácsai, szeretete elsöprő erejű, ami kizárólag Li szeretetével mérhető, és amint ráébrednek erre, olyan erőt szabadítanak fel, amire még nem volt korábban példa.

kungfupanda3.4

A Kung Fu Panda 3 – már ha lehet ilyet mondani – sokkal jobb, mint az előző filmek, de ez nem azért van, mert a régiek rosszak lennének, pont ellenkezőleg, minden mozi újabb és újabb szintre emelkedik, pont ahogy Po és az Őrjöngő Ötös!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.