Oldal kiválasztása

Freddy tipikusan egy olyan figura, akitől talán soha nem fogunk megszabadulni. Erről árulkodik a nem is olyan régi reboot is, de mi most nem ott tartunk. Az Álomharcosokban visszatér egy régi ismerős, valamint megjelenik mindenki egyik kedvenc filmes eleme: az elmegyógyintézet.

remalom33

A Westlin Hills elmegyógyintézet orvosa, Neill Gordon (Craig Wasson) hosszú idők óta küzd olyan gyerekek álmatlanságával, akik nemes egyszerűséggel nem mernek aludni. Közéjük kerül be a legújabb páciens, Kristin is. A közös pont közöttük, hogy ugyanattól a mumustól rettegnek, aki álmaikban kínozza őket és valamiért makacsul visszatér minden éjjel. Az orvos tanácstalanul áll előtte, a személyzet többi tagjának pedig fogy a türelme. Ekkor fut be egy frissen diplomázott pszichiáter, aki korábban már igen jelentős kutatásokat végzett az álmok terén – Nancy Thompson (Heather Langenkamp). Hamar elnyeri a fiatalok bizalmát, és bár Neill eleinte igen szkeptikus vele szemben, ő is lassanként megkedveli. Ezzel pedig hamarosan ő maga is benne találja magát Freddy Krueger történetében, amelynek a lezárásában ő maga is kénytelen segédkezni, amennyiben szeretné, hogy a betegei meggyógyuljanak.

remalom32

Szerény véleményem szerint nem a legjobban sikerült darabja ez a sorozatnak. Persze izgis volt az Elm utcai gyerekeket egy kupacban látni és tök jó volt, hogy csapatban voltak és segíthették egymást. Viszont megtöri az egész storyline-t, ami aztán végül tök indokolatlanul mégis folytatódik, ezzel pedig adtak a későbbi daraboknak egy olyan keserédes utóízt, hogy erőltetik. Pedig azok nem sikerültek rosszul, csak megtört a történet ezen a ponton.

Viszont ami nagyon jól alakult a filmben, hogy egyrészt Nancy valóban átesett azon a bizonyos karakterfejlődésen, amiről nagyon sok készítő és író elfeledkezik – és amire szükség van. Nancy érett, felnőtt és tovább harcol. Igazán látszik rajta, hogy immáron egy felnőtt nő – annak ellenére, hogy olyan babaarccal áldotta meg a jó sors, hogy még nagymama korában is kamasznak kell nézni. Mellette pedig szerencsére a többi karakter is elég színes volt, azok is, akik nem akkora nevek a filmtörténetben.

remalom31

Az én személyes kedvencem az egészben egyébként Laurence Fishbourne volt, akit ezúttal nem kopaszon és bőrkabátban csodálhattunk, hanem ápolóként mikrofonhajjal. Borzasztóan áll neki, ebben azt hiszem, megegyezhetünk, de kiválóan hozta a jóindulatú “nővér” szerepét. Néhány pillanatra felbukkant még Gábor Zsazsa is, valamint az igen nagy szerephez jutó Kristin személyében Patricia Arqett-et csodálhattuk. Egyszóval kijelenthetjük, hogy elég jó alapanyaggal dolgoztak. Csupán maga a film volt teljesen indokolatlan.

remalom34

Aki akarja teljes egészében látni a Rémálom-sorozatot, annak nem kihagyható, de aki csak hébe-hóba akar nézni valami retrot, annak nem is nagyon érdemes belekezdenie. Nem csak egy sorozat közepéről beszélünk, de a tetejébe még nagyon értelme sincs, hogy létezik.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!