Oldal kiválasztása

Valahogy Murphy törvénye szerint mindig abból a filmből készül folytatás, ami olyan pocsék, hogy még a vécén ülve is jobbat kreálok – de szerintem bárki más is. Ebbe a kategóriába esik a Sharknado is, amiből – lehet, az alkotók félreértettek valamit – csináltak azóta még nem egy, hanem két folytatást. Te jó ég!

sharknado23

Már ismert hőseink, Fin (Ian Ziering) és April (Tara Reid) épp New Yorkba repülnek, ahol csodák csodájára egy légi utaskísérő (Kelly Osbourne) felismeri Fint, és még meglepőbb módon odavan a könyvéért, amit nem is ő írt, hanem a kedves volt neje – aki természetesen ki mással utazgatna, mint vele. Persze a Nagy Almában nem aratott akkora sikert az úr és a hőstörténete – egészen konkrétan mindenki hülyének nézi –, azonban mégis szükségük lesz rá. Merthogy a csodákat fokozva VÁRATLANUL érkezik még egy cápavihar, ami pont akkor érkezik, amikor Fin éppen a repülőn ül. Ez szép és jó, csak természetesen a leszállás után senki nem hisz neki, hogy ez lehetséges, amíg meg nem érkeznek az említett ragadozók.

SHARKNADO 2: THE SECOND ONE -- Pictured: (l-r) Tara Reid as April Wexler, Ian Ziering as Fin Shepard -- (Photo by: Jaimie Trueblood/Syfy)

Egyébként próbáltak valami történetet is rittyenteni a vihar mellé, úgyhogy Fin összefut az összes régi osztálytársával meg osztálytársnőjével – akik fura módon mind úgy néznek ki, mint akik most másztak le a Vogue címlapjáról. Ja, hoppá! Vége a sztorinak! Merthogy valójában ennyi történik miután hősünk leszáll, és mielőtt megérkeznek a cápák, amikkel ismét neki kell egyedül megküzdenie. Fin, egy igazi hős vagy! Hát, hogy tudnád még ezt is felülmúlni?

sharknado21

Ha már a grafika és a sztori nem megy, a kedves filmkészítők azt gondolták, hogy néhány ismertebb név bedobásával majd felhúzzák a filmet, így beállították a statiszták közé Kelly Osbourne-t, Perez Hiltont, a Wheaton házaspárt, és még néhány hasonló kaliberű celebet, akik fogalmam sincs, hogy ebbe mi a túróért mentek egyáltalán bele. Sőt, azt sem tudom, hogy ki engedte meg, hogy ebből a borzadályból legyártsanak még egyet! Jó, én tökre elhiszem, hogy azt mondták az okosok, hogy tudományosan lehetséges, de akkor is pocsék a film.

Ezúttal sem maradt ki a legnagyobb sztár egyébként: Fin láncfűrésze. Csak szerintem furcsa, hogy ő mindig talál egyet? Vidéken még elmegy, de számomra eléggé irreális, hogy New Yorkban minden sarkon legyen egy, hogy aztán egy hős cápadaraboló felkapja és megmentse a világot. Sőt, jobban tenné, ha nem mentené meg, én szeretnék itt és most elhalálozni.

sharknado24

Nem képes egyszerűen befogadni az agyam, hogy egyáltalán miért történhet meg ez a film. Tudom, hogy az emberek butulnak és néhányak szerint minden végterméket le lehet nyomni a torkunkon, de azért azt hiszem, hogy ennyire lent még nem tartunk. Tévednék?

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!