Oldal kiválasztása

Itt van a tavasz, itt van újra, s con hangulattal kecsegtet ez énnekem – meg még jó pár embőcnek kis hazánkban, az idei tavaszi szezonos anime felhozatalról már nem is beszélve Jöjjön tehát az első lista a 2016-ban kijövő (vagy folytatódó) sorozatokról.

tav anim

Mayoiga

A Diomedea Studio egy kis szófordulattal ítélve is bolondot csinál belőlünk, nézőkből, hogy április első napján egy drámával lepjen meg minket. A Mayoiga története 30 emberre fókuszál, akik rész vesznek egy buszos kiránduláson, ami végül, egy – jobbára csak különféle városi legendákból ismert – Nanakimurába viszi őket, s hogy ezután mi fog történni, az csak hőseinken áll.

mayoiga

Shingeki no Bahamut: Manaria Friends

Nagyon megörültem, amikor megláttam azt a címet, hogy Shingeki no Bahamut (ugye, a folytatások, azok kellenek), aztán az életkedvem is elment, amint tovább olvastam a címet és megláttam a borítóképet. Itt most elvileg a Bahamut egy másik játékkal van összegyurmázva (Mysteria Academy), és nem szoktam egyből a borító alapján ítélni, de az is biztos, hogy ezt nem nekem szánták.

 shingeki no bahamit

Boku no Hero Academia

Mindig az van, hogyha bekerül az éterbe egy új stílusúnak számító anime (ergo nagyot robban a közösségben) , akkor azt, ha nem is teljesen, de megpróbálják másolni. Nem azt mondom, hogy a Boku no Pic…Bocs, a Boku no Hero Academia is koppintja a One Punch Mant-t, de már itt is eleve azzal kezdünk, hogy van egy kiskölök, akinek nincs ereje, de az az álma, hogy legyen. Igaz, Saitamával ellentétben, még nem tudni, hogy Izuku-ból mit fog kihozni az alkotója.

 boku no hreo

Sousei no Onmyouji

Újabb Shounen, csak a fentebbi Bones gyártmánnyal ellentétben, ez a Studio Pierrot kezei közül fog kikerülni ápr.6-án. A főhős, Rokuro egy ördögűző (vagy az csak az akar lenni), amiben segít neki a váratlanul megjelenő Benio, akivel ráadásul elvileg az életüket is össze kell kötniük. Komolyan, már tűkön ülve várom…

 Sousei no Onmyouji

Bungou Stray Dogs

Na, ez már egy érdekesebb falatnak ígérkezik. Atsushi, a frissen árvaházból kidobott srác tengeti az életét, amíg össze nem találkozik egy Daizai Osamu nevű férfival (nyugalom, ez nem yaoi), aki egy speciális, természetfeletti ügyekkel foglalkozó nyomozóirodát vezet, és a legutóbbi ügy – egy különleges tigris, ami valami kapcsolatban áll Atsushival – eléggé húzósnak ígérkezik.

 bungou

Netoge no Yome wa Onnanoko ja Nai to Omotta?

Ahogy olvasom ennek a sorozatnak a majdani cselekményét, ígéretes példának fog bizonyúlni az online ismerkedés, valamint a normális élet/gamer-lét kérdéseiben. A hős lovag, kinek neve Hideki egy nap szerelmet vall egy lánynak online, akiről kiderül, hogy igazából férfi. Ezek után nem nagyon mer ismerkedni, egészen addig, amíg egy lány nem vall neki szerelmet – ráadásul Ako a valóságban is egy gyönyörű lány –, azonban van egy kis bibi: Ako nem tudja megkülönböztetni a valóságot a játékoktól.

game

 

Folytatások

 

Kyoukai No Rinne season 2

Rumiko asszony mangájának tavaly napvilágot látott animéje idén ápr. 9.-én megkapja a második évadot, így tovább folytatódik Rinne és Sakura, valamint az ő lökött társaságuknak a kalandjai.

kyoukai no rinne

Concrete Revolutio 2nd Season

Bevallom, még most sem néztem meg ezt a sorozatot, hiába tettem már említést róla korábban , de így a második évad kezdete előtt, úgy érzem jobb, ha nekiugrok.

 concrete

Magi: Sinbad no Bouken

A Nanatsu no Taizai mellett talán ezt vártam a legjobban az évben, hiszen már az első évadot is jó volt nézni (mondjuk, egyhuzamban a normál Magi-val nem tudom javasolni), de öröm az is, hogy Sinbad és társai ifjúkori kalandjai folytatódnak

 sinbad no bouken

Jojo no Kimyou na Bouken: Diamond wa Kudaken

Hát ez csak részben tekinthető folytatásnak, ugyanis már nem Jotaróék vannak a középpontban (feltűnni fel fognak, amiatt senki ne aggódjon), hanem Josuke Higashikata, akinek az élete veszélyben forog, és Jotaro úgy dönt, két „yare-yare” között, hogy segít neki.

 jojo

Ushio to Tora Season 2

A Concrete Revolutio mellet ez a másik, ami felkeltette már korábban is az érdeklődésemet , de időm még nem nagyon volt rá, hogy megtekintsem.

ushio

Szerző

Watchaholics
Blog könyvekről, filmekről, sorozatokról, és minden egyéb jóról az internet gráciáinak digitális tollából!