Oldal kiválasztása

Volt már szó anime zenékről, Disney-dalokról, sőt musical és horror betétdalokról is, de a game soundtrackekről még nem nagyon.  Lesznek itt szomorkás OST-k, hősies theme songok, valamint a hivatalos trailerekben előforduló zenék is.

5 game zene7

5.Fallout New Vegas soundtrack– Goin’ Under

Megkockáztatom, hogy ez az egyetlen pozitív hangulatot árasztó (és egyáltalán pozitív hangvétellel rendelkező) dal itt a válogatásban, de talán pont ezért is különleges a Goin’ Under. A New Vegas amúgy is fele-fele arányban kezeli és adagolja a drámai és a bohókás westernes dalokat, így nem lesz a egész menetelésből egy gyászindulóval tarkított mészárlás – hanem cowboy zenére történő mészárlás.

5 game zene5

4.Zombi Trailer Song – London Bridge is Falling down

Nagyon kevés remixet szeretek vagy bírok egyáltalán meghallgatni (Lásd: Horror Soundtrack), de amióta csak megnéztem ezt a trailert az egyik kedvenc zombis játékomról, azóta már nem tudom másképp elképzelni a London Bridge is Falling Down-t. Drámai és nyomasztó a hangvétele végig, a remény legkisebb esélyét is megtagadva.

5 game zene3

3.Final Fantasy Versus XIII Trailer song – Somnus Nemoris

Akárcsak a japán nyelvű dalokkal, a latin nyelvezettel rendelkezőkkel is madarat lehet velem fogatni, az meg külön szemet gyönyörködtető jelenet volt, amire ezt a dalt bevágták – az más kérdés, hogy kinek mennyire tetszett több tucat katona véres halála egy tini és a lebegő kardjai által, de akkor is káprázatos és a dal is álomszép.

5 game zene2

2. Skyrim Theme Song – Dragonborn

~Dovahkiin dovahkiin~, de inkább koncentrálok az írásra, mielőtt még itt a laptop előtt, ma már nagyjából huszadjára kezdenék bele az éneklésbe. A Skyrim sok mindennel megfogta a gamer közösséget, de a top háromban is erős trónkövetelőként ott van ez a dal, amit nem lehet nem szeretni, akármilyen nyelven vagy stílusban éneklik.

5 game zene4

1. Dragon Age InquisitionThe Dawn Will Come

Amikor először hallottam meg ezt a dalt, elsírtam magam. Aztán megint. Úgy huszadjára már képes voltam bőgés nélkül meghallgatni, később pedig énekelni ezt a rövid kis remekművet, hiszen eleve érezzük, hogy szinte már megszólít minket, aztán, ha mélyen magunkba nézünk és rájövünk, hogy igen. „Steel your heart”

5 game zene1

+ AionSong of Katalam

A legutóbbi nagy változtatásban a tervezők kicserélték a nyitó dalt, egy – nem tagadom, az is nagyon szép – másikra, de valahogy úgy érzem, hogy a Song of Katalam nélkül már nem teljesen ugyanaz az Aion, mint először.

5 game zene6

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.