Oldal kiválasztása

Ahogy így ülök a laptopom rideg fénye előtt, és nézem ezt az újabb Top 5 zenei listát, és rájövök, hogy a korábbiakkal ellentétben most mindegyik opening – egy pillanatra megállt bennem az ütő – mivel nálam ezek a dalok a legkérdésesebbek, hogy bejönnek-e vagy sem. De íme a kis csokornyi, kortól és állagtól független válogatás.

niyt

5.Gangsta Renegade

Az egyik kedvenc együttesemnek pont van egy ilyen című száma, és bár maga az zene annyira nem fogott meg, mint az utána következők, a képi világgal karöltve mégis képes volt bennem valamit megmozgatni.

gangsta

4. Nanatsu no TaizaiNetsujō no Spectrum

A szövege kellően romantikus, ritmusa és az alá készített jelenetsorok is méltóak egy jobb kategóriás shounennek – már pedig a The Seven Deadly Sins az, fansercive ide vagy oda. Még a második openingen gondolkodtam, hogy méltó ellenfele lehetne a negyedik helyért, de valamiért a Spectrum tudott inkább megfogni.

nanatsi

3.Orenchi no Furo JijouChimeishou

Na, számomra ő itt a kakukktojás, és nem azért, mert nem jó, hanem mert becsapós: a képek és a zene hangvétele alapján simán azt gondolhatnánk, hogy ez mennyire egy drámai és bőgős sorozat, aztán meg a röhögéstől csordul ki a könny a szemünkből.

orenchi

  1. Night Walker Gessekai

Az eddigi pörgős és pattogó képi világok után most gyönyörködjünk egy kicsit a holdfényben, ami a város felett lebeg, míg a sötétben járkál és kimérten főhősünk. A Gessekai nem siet, nem kapkod, egyfajta nyugodt hangulatot kölcsönöz, ami mellé még persze be van a rakva, a kötelező „nyomozós dallamok”.

nightwalker

  1. Black Jack 21 Taiyou no Hana

Bár a Black Jack 21 sok openinggelé dicsekedhet el (Jó, a hosszabb sorozatoktól még így is fényévekre messze van), de valamiért az első a legjobb, és nem csak ritmusban, ha nem már maga a szövege is egy olyan tartalommal rendelkezik, ami szinte mindenkinek képes megdobogtatnia a szívét.

black jack

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.