Oldal kiválasztása

Karneval, avagy Kamiya Hiroshi és Ono Daisuke (és még jó pár ismert hang) újra egy animében tolják a szinkront. Ez a 2013-ban holdvilágot látott sorozat történetét tekintve abszolút felejthető, de valljuk be – nem is azért fogja a kedves néző végignézni, hogy a tájban gyönyörködjön.

Karneval1

Történetünk központjában egy fiatal srác, Gareki áll, akihez egy véletlenül jött találkozás folytán csatlakozik a naiv, de hihetetlen aranyos Nai. Csak van egy kis gond: Nait nemcsak rossz emberek, hanem az ún. Varugák támadják meg – miközben ő csak megakarja találni azt, akivel eddig egész életében volt, Karokut. Segítségükre van a Cirkusz nevű társaság, akik a felszínen egy társulat jópofa előadásokkal és jelmezekkel, de a fő céljuk a Varugákkal, és az őket alkotó Kafka szervezettel való leszámolás.

Karneval4

Sajnos akármennyire is bírom a sorozatot, be kell azt is látnom, hogy az ízlés szerint válogatott gyönyörű hímeket leszámítva, teljesen átlagos: a főhős Gareki tipikusan ez az agresszív antiszociális keménygyerek, akinek azért vajból van a szíve. Nai a nebáncsvirág, aki amúgy hasznos, csak a harcban nem. De van itt még mosolygó manipulátor, hideg doki, piás bajkeverő stb. A női karakterek közül is csak Iva az, aki úgy az átlag kliséktől valamivel eltérőbb jellemet kapott. A gonoszok meg gonoszkodnak, mert ez a dolguk, mondjuk tesznek vele Karoku személyével kapcsolatban egy jó csavart, de ezt most nem lövöm le. Talán még az igazoltan idióta Yogi hoz némi felüdülést – főleg a nyolcadik részben – ám egy fénypont kevés a sikerhez,

Karneval3

Igen, ez a legnagyobb hibája a Karnevalnak: szinte semmivel se tud meglepni. A főhősnek rossz múltja van, a jó fiú rossz lesz és fordítva, majdnem meghalnak de mégsem. Őszintén szólva egy dolog tudott meglepni, egy másikat pedig nem értek. Az a dolog, ami meglepett az Nai faja (hiszen egyből lerí róla, hogy nem ember), az amit meg nem értek az az, hogy az egyik részben megmentett kis rózsaszín muca állatka miért ragaszkodik annyira a fapofa dokihoz?

Karneval5

Szép zene ide, Jó harcok, hangok és grafika oda, egyszer mindenképpen megéri megnézni a Karnevalt, maximum csak azok fogják többször végignyálazni, akik már az első öt részben összepároztattak párat a benne lévő fiúkák közül.

Karneval2

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.