Oldal kiválasztása

Mint a filmeknél, az anime sorozatoknál is bajba vagyok azzal, ha egy játékadaptációt kell néznem. Hiszen vannak jók (Danganronpa) és a fétisgyárak (Diabolic Lovers, Kamigami no Asobi), ám mai alkotásunknál rájöttem, hogy van egy harmadik osztály is: az, ami semmit nem tesz le újdonságban az asztalra, minden tekintetben átlagos, mégis ott van benne az a szikra, ami miatt leülsz és végignézed – na, ilyen a Shingeki no Bahamut: Genesis.

Shingeki no bahamut4

A (mostanában megszűnt) Rage of Bahamut nevű játékról lett mintázva az anime, így természetesen a története is egyszerű, mint a faék: több ezer évvel a lényegi cselekmény előtt az istenek és a démonok közös erővel elzárták a legrettegettebb lényt, Bahamutot és a kulcsot a mennyben őrizték egészen addig, míg egy démonlány, Amira el nem lopta azt. A Michael által ejtett seb miatt azonban a földre hullott, és összetalálkozik Favaro Leone-val, a fejvadásszal, akit egy átok miatt sikerül rávennie arra, hogy elvigye egy városba, ahol feltehetően az anyja él. Ám az út hosszú és nehéz, főleg, hogy a földön/alatta és persze fölötte is mindenki a lányt akarja megkaparintani.

Shingeki no bahamut1

Álláspontom szerint nehezebb egy TCG (és ide most nem a Yugioh-t és társait értem )játékból anime adaptációt készíteni, mint egy hagyományos játékból, így megértem az olykor igencsak kitülemkedő hibákat – átnézni nem fogok rajtuk, de azért megértem. Eleve, mivel nem egy olyan nagyon hosszú anime, így nem tudták az összes szereplőt beletenni, de főbbek a fontosabbak – már amikor.

Shingeki no bahamut6

Karakterek terén is eléggé felemás a Bahamut: vannak az elmehuszárok, akiktől a falat kaparod, de ha kell badassak lesznek (Favaro, Kaisar), az egyértelműen főhősnő Amira kifejezettem szimpatikus jelenség, de nálam a prímet, két olyan személy vitte, akiknek valósággal ordított az arcukról az, hogy ők mindent letojnak. Az egyik ilyen egy zombi nekromanta lány, Rita (mert ki más, ha nem egy nekromanta), a másik meg maga a „Morningstar” Lucifer (aki itt nem maga Satan, hanem egy külön fődémon), aki sajna nem sokat van a színen, de akkor garantált a Takahiro Sakurai általi halál.

Shingeki no bahamut5

A grafika szép, ehhez köthetően a harci jelenetek látványosak és a maguk módján változatosak, fanservice mindkét oldalnak megtalálható, az openin/ending kombóért meg külön jár a rózsacsokor a készítőknek.

Shingeki no bahamut3

De akkor miért is mondom azt, hogy ez az átlagostól éppen hogy csak jobb anime? Mert minden tekintetben ott van az a csúnya kis „de” szócska: a szereplők elmennek, de…a történet jó, de… és még sorolhatnám napestig. Élvezhetőnek élvezhető a Shingeki no Bahamut: Genesis, de semmi többletet nem ad, ami kiemelné őt.

Shingeki no bahamut2

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.