Oldal kiválasztása

Nem mondom, hogy nagy hévvel vetettem be magam a sorozat első epizódjára, de azért kellően kíváncsi voltam, aztán eltelt tíz perc és a kíváncsiságomat felváltotta az unalom, majd a csüggedés, és végül a visszaszámlálás. A Lucifer pilotja ugyan letudva, de nincs benne semmi köszönet, avagy az idei nagy bukóm ez a sorozat lesz!

lucifer.1

Lucifer (Tom Ellis) úgy döntött, hogy a pokol már egy unalmas hely, meg zavarja a rá osztott szerep, így feljött kicsit bulizni a földre Lucifer Morningstarként. Ennek megfelelően éli életét, évezi a klubbok bárkészletét, a nők állandó figyelmét, és azt, hogy az emberek legtitkosabb vágyait kiszedheti belőlük. Ugyanakkor Lucifer törődő is, így mikor az általa felfedezett énekesnőt, Delilah-t (AnneLynne McCord) a karjaiban ölik meg, felbátorodik és nyomozást indít a tettes ellen. Ez a nyomozás vezeti el őt Chloe-hoz (Lauren German), a nyomozóhoz, akinek bár minden kollégája azt mondja, hogy az ügy csak piti drogleszámolás, ő mégis csak tovább szimatol. Lucifer végül meggyőzi a nőt, hogy most az egyszer dolgozzanak együtt, hiszen az ő sármjával és a nyomozó ösztöneivel biztosan meg lesz a tettes. Azonban az ügy sokkal szövevényesebb, mint azt elsőnek hitték, és még Lucifer is érintett benne!

Én mindent megtettem, hogy a történet felvázolásával valami izgalmasat vigyek be az amúgy lapos storyba, de úgy érzem nem sikerült – meg kell hagyni, a küldetés annyira lehetetlen volt, hogy maga Tom Cruise is hagyta volna veszni! Nehéz a Lucifert szidni, mert semmilyen, rossznak sem nevezném, csak súlytalannak.

lucifer.3

A casting igen gyatra munkát végzett, ugyanis a Lucifert alakító színész sem nem sármos, sem nem egyedi – pedig nem mondhatnánk, hogy nehéz engem levenni a lábamról egy jó színésszel. Lauren Germant sosem szerettem, mert eddig minden alakítása lapos és erőtlennek bizonyult (igen, alig vártam, hogy a Hawaii Five-0-ból kiírják végre), ha így vesszük, a színésznő hozza ezt a szintet a sorozatban. Azt is meg kell hagyni, hogy nincs könnyű dolguk, hiszen maguk a karakterek annyira laposak, erőtlenek és egysíkúak, hogy az már komoly fájdalmat okoz írói vénámnak.

lucifer.4

Összességében semmi jót nem tudok mondani a Luciferről, és később sem nagyon kívánkozok erre a feladatra, mivel én itt és most leteszem, és már most borítékolom a bukást. És rájöttem valamire, a Castle koppintása a Forever, nos, a Lucifer meg a Forever koppintása – ezzel mindent elmondtam a minőségről.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.