Oldal kiválasztása

Elérkeztünk az ötödik évad fináléjához is. Elég nyögvenyelősen ment, tekintetbe véve, hogy mennyi évadközi szünet volt, a bizonytalan évadhosszúságról meg nem is beszélek. Ennek ellenére azt hiszem, elég ütős kis évet sikerült zárni, ami egy tapsot azért megérdemel.

ahsv41

Az tagadhatatlan, hogy nagyon durván elbántak a múlt héten a grófnővel. Ezt követően Iris és Liz visszatért a hotelbe és egyből át is vette az uralmat felette. Egy kis felújítás, egy kis piszkálódó megbeszélés és kész is újra a vendégekre a Hotel Cortez. Persze, ez tök jól hangzik, azonban a bentlakók közötti feszültség oka sokkal mélyebben gyökerezik, mint felszínes piszkálódás. Azonban nem csak ellenségeskedés van a csapatban, hanem igen gyümölcsöző kapcsolatok is, így aztán Will Drake segítségével már könnyebb újjászületésre bírni a lepukkant hotelt. Nem kis teljesítmény, tekintve, hogy mindeközben Liz még mindig küzd a gyászával.

Mindezek az események aztán meglehetősen drámai és egyben gyönyörű eseményhez vezetnek, legalábbis Liz esetében. Eközben persze a hotel virágzik tovább, hiszen rengeteg szellem él benne és ez természetesen bevonz egy rakás turistát is, amire még rásegít, hogy Iris, a fene tudja honnan, de még egy médiumot is előkerített. Így aztán már kész a tökéletes marketing. Ez az, ami egyébként ismét képbe hozza a Devil’s Night szereplőit. Nem tudom, hogy ki szerette őket, de én nagyon, mivel ők annyira színesek, hogy vetekednek a főszereplőkkel.

ahsv42

Abban persze semmi meglepő nincs, hogy az élők annyira nem járnak jól a szellemekkel való találkozással, mint amennyire hiszik. De hát gyarló az ember, igazán nem hibáztathatjuk őket, amiért adrenalinfüggők. Csak hát magukra vessenek a következmények miatt.

Külön vicces egyébként, ahogy Iris bevezette Sallyt a social media világába. Már csak azért is, mert az ő korában a legtöbben legfeljebb elcsodálkoznak, hogy tudja használni. Sally viszont látszólag igencsak rákapott a kütyüfüggésre – mondjuk ha iPhone-t kapnék csak úgy, akkor én is nagyobb social media-függő lennék, bár így sem vagyok kispályás. Ami külön élvezet, hogy ezúttal rengeteg humorral sikerült megfűszerezni az epizódot, ami ugyan eddig nem hiányzott senkinek – vagy csak nekem –, de most mégis valahogy jól beillett ide. Valószínűleg éppenséggel a finálé okozta feszültséget célozta oldani a dolog.

ahsv44

Ami viszont némileg zavaró, hogy hiába írták ki a dátumot, elég könnyű volt összezavarodni, hogy tulajdonképpen pontosan hol járunk időben és erre az epizód végéig nem is igazán sikerült rájönnöm, pedig nagyon azt hittem, hogy képben vagyok. Szerencsénkre kedvenc rendőr bácsink, Johnny fiú ismét kimentett ebből a bajból. Vicces, hogy még akkor is megmentő, amikor már hidegvérű gyilkos. Természetesen amiatt sem kell aggódnia senkinek, hogy lemarad róla, hogy mi történt Elisabeth-tel, ugyanis ez is megvilágításra fog kerülni, csak legyetek türelmesek.

ahsv43

Én nagyon haragudtam a sorozatra, miközben az évadot nézte – és persze jogosan. A sztori ugyanis jó volt nagyon, de nekik mindenáron félbe kellett szakítaniuk. Ez azért egy idő után könnyen idegesítővé válik, főleg, ha nem jelentik be. Úgy félig-meddig azért sikerült kárpótolniuk az ütős epizódokkal, de azért a következő évadban ezt hanyagoljuk, ha lehet. Addig pedig „be our guest”.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!