Oldal kiválasztása

A múlt héten elképesztően izgalmas kalandnak lehetett a részese minden néző, és A titkok könyvtárának stábja ezt megint túlszárnyalta: Atlantis, időhurok, videojáték és egy rejtélyes tündér cselekedetei – plusz még az évadfináléra is készültek!

The Librarians S02E08.3

Egy kutatólaborban a kvantumtechnikával és egy teljesen új anyaggal kísérleteznek, mikor beüt a ménkü, és a rendszer összeomlik, ez pedig hatalmas kataklizmához vezethet. Eve-ék sajnos nem érkeznek időben, így ahelyett, hogy az Atlantist elpusztító követ magukkal tudnák vinni, nekik is menekülniük kell. Azonban az Annex visszadobja őket, újra és újra, mígnem Ezekiel ráébred, hogy egy időhurokba kerültek, amire valamiért csak ő emlékszik. A nap mindig ismétlődik, amint valaki (vagy mindannyian) meghal a négyesből. Ahhoz, hogy megállítsák a folyamatot, meg kell találniuk a követ, és túl kell élniük a megazavarodott katonák dühét is. Ezekiel a folytonos újraélés súlya alatt egy igen fontos felfedezést tesz, ami átírja az eddigi játékszabályokat.

The Librarians S02E08.2

Eközben Jenkins azon dolgozik, hogy kifürkéssze Prospero terveit, ehhez azonban szüksége van Puckra, vagyis egy másik tündérlényre William Shakespeare történeteiből. Jenkinsnek csupán három kérdése lehet, ám ezekre a lény csak akkor tud válaszolni, ha utánajárt a dolgoknak, így Jenkins elengedi őt, az információkért cserébe. Ám Puck olyan hírrel tér vissza, amire senki sem számított – hát még a hullámra!

A múlt heti Dorian Gray-es epizód levett a lábamról, úgyhogy az ehetire már nem is tudom, mit mondhatnék – úgy használtak fel a sorozat alkotói egy régi és nagyszabású trükköt (ők is idéztek párat), hogy eközben újrateremtették és friss élményt okoztak.

The Librarians S02E08.1

Ezekielt mindenki egy önző és egoista személynek véli – pedig láttunk már tőle igazi drámai pillanatokat, például, ahogy Stumpyt kezelte –, ezúttal azonban láthattuk az érzelmes oldalát. Barátai halálát több tucatszor élte át, és ezt olykor különböző érzelmi kitörésekkel próbálta feloldani: harag, kétségbeesés, humor, fájdalom. Azonban minden egyes alkalommal azért dolgozott, hogy nemcsak magát menekítse ki, hanem a többieket is, ezt pedig a végső pillanatban tökéletesen be is mutatta. Azonban a nagy tragédia csak azután következett be. Talán a legszebb pillanatok Eve és Ezekiel között zajlottak le, mikor Eve egy második világháborús katonai történetet mesél el Könyvtárosának, akinek a reakciója imádnivaló volt – zsepit kérek, sokat!

The Librarians S02E08.4

A titkok könyvtára egy izgalmas és akciódús epizóddal állt elő a héten, ám az utolsó pillanatban történtek azt vetíti előre, hogy ebből az izgalomból bőven futja még a szezonzárásra is – csak győzzük idegekkel!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.