Oldal kiválasztása

Arra, hogy a zombikat és TCG technikáját lehet remekül ötvözni, arra egy remek példa a már korábban említett Deadman’s Cross, de arra legvadabb álmaimban sem gondoltam, hogy a foci (ráadásul „anime”- stílusú) és a kártyajáték kombinációja is lehet szórakoztató. Hölgyek és szurkolók, itt az ideje befűzni a cipőt, kesztyűt alkarig felhúzni – mindjárt kezdődik a Soccer Spirits első mérkőzése!

Soccer Spirits1

A játék története röviden és tömören annyi, hogy a földre érkezik egy Selena nevű lány, aki felhívja a fiatal földi futballisták figyelmét a hamarosan sorra kerülő galaktikus méreteket öltő csatára, amit a játéktéren kell majd lerendeznie a feleknek –és persze mindeközben meg kell fékezni az egyre nagyobb teret öltő gonosz entitást.

Soccer Spirits4

Igen, story-módban nem ver eposzi magasságokat, ez az újabb kis androidos időtöltés, sőt mondhatnám azt is, hogy remekül átvette (és ezzel együtt animésítette) a Galactik Football nevű animációs sorozat alaptörténetét. De itt nagyjából ki is merül a hasonlóság vonala. A Soccer Spirits-ben is – jó TCG módjára – fellelhetőek a különféle attribútumok (esetünkben öt darab), amiket képviselnek a karakterek, akiket megszerezhetünk, valamint itt is befigyel a ranglista, ami itt kettő csillagostól a 6-os elitig terjed.

Soccer Spirits3

A játékos maga választja ki és pakolja össze csapatát (persze csak megfelelő cost arányban), és arra külön érdemes figyelni a képviselt elem mellett, hogy az adott játékos milyen poszton a legerősebb, valamint a képességek is nagyon eltérőek tudnak lenni, még két egyazon posztra alkalmas karakternél is. Különleges szerepe van a csapatban az ún. leadernek, aki nemcsak a csapat főalapját képzi, hanem egyedi (Ace) képességével képes még az extrán kívül is valami extra erőt juttatni a csapatnak. Jó példa erre az én, nagyrészt Dark elementet képviselő csapatom vezetője, Min, akinek az Ace képessége még dob nem kevés kakaót a többi sötét attribútumos lényemnek.

Soccer Spirits2

De őszintén nincs olyan, hogy a legjobb element vagy a legjobb csapat, hiszen minden játékosnak más az ízlése és a játékstílusa, ami persze kihat arra is, hogy milyen harcosokkal is miként szereljük fel a csapatot. De persze plusz támogatónak ott vannak még a külön a managerek, akik nagy átlagban csak vannak, és vagy pénzt vagy stanima-t adnak, hogy tovább vigyük a történet cselekményszálát.

Soccer Spirits5

Grafikáját tekintve a játék remek, a karakterek nagyon szépen kidolgozottak, és az persze az adott fétisnek megfelelően hiányos vagy nagyon nyitott ruházatban feszítenek – mind a lány, mind a fiú karakterek. Annyi nagy előnye van a Soccer Spiritsnek, jó néhány hasonló játékkal szemben, hogy itt sem kell havi fizetésedet elverni ahhoz, hogy erős játékosaid legyenek: kristályt story-módban könnyű szerezni, az FP-t (friendship point) is szépen lehet gyűjteni, valamint a Scout nevű opcióval is viszonylag könnyen lelehet vadászni az erősebb vagy szimplán csak szimpatikus harcosokat.

Soccer Spirits6

Aki szereti a focit, vagy legalább az animés téma érdekli, az próbálja ki ezt a kis nyalánkságot, nem fog benne csalódni. Az más kérdés, hogy a koreai nyelven való hadoválást meddig lehet elviselni a szereplőktől, de erre ezt szokás mondani, hogy –részletkérdés.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.