Oldal kiválasztása

Ugyan a tél még épp most kezdődik, a hideg napokra jó választás lesz ez a rajzfilm, mivel ezúttal a lányok a tavaszi szünidőre úgy döntöttek, elutaznak süttetni a hasukat. Ahogy persze lenni szokott, a tervek végül nem úgy sülnek el, ahogy elképzelik, de napsütésből és tengerpartból annyit kaptunk negyven perc alatt, hogy már melegünk is lehet.

koponyasziget1

Az egész gimi felbolydulva várja a tavaszi szünetet, mindenki terveket sző. A fiúk extrém sporttáborba készülnek, Spectra a rokonaihoz, Frankie-ék pedig úgy döntenek, elkísérik Lagoonát és Gilt a lány szüleihez a zátonyra. Gil persze ettől nincs annyira besózva, édesvízi szörny lévén tart a sósvízi családdal való találkozástól. Mielőtt azonban odaérnének, a dühös kraken megtámadja a fiatalok hajóját. Csak a szerencse és Mr. Farmun, a szörnyvadász menti meg őket szorult helyzetükből, és így kötnek ki végül a diákok a Koponya-szigeten.

A sziget őslakói, a tikik furcsa csodálattal kezelik Frankie-t, akinek a szobrával ráadásul tele van az egész sziget. Az egész helyzet bizarr és furcsa, ennek ellenére a lányok többsége élvezi a kikapcsolódást – kivéve Cleot, akit dühít, hogy nem őt istenítik, és Lagoonát, aki viszont bajt szimatol. A tengeri szörnylánynak pedig természetesen nem csal a szimata, hamarosan újabb slamasztikában találják magukat a lányok, és egyetlen vágyuk az marad, hogy elhagyhassák a szigetet épségben.

koponyasziget2

A sztori kicsit hajaz a Szépség és a Szörnyetegre egyébként, ami nekem nem jelentett különösebb problémát, mivel az a kedvenc hercegnős mesém. Külön pozitívum, hogy valóban csak ihletadó a történet és nem pedig egyben lemásolták. Ez egy remek példája annak, hogyan érdemes ötleteket meríteni.

A megszokott „fogadjuk el egymást” mentalitás ezt a filmet különösen végigkíséri, sokkal erősebben, mint korábban bármikor. Talán ez az a darab, ami ebből a szempontból a leghatásosabb lett. Egy részről ott vannak Gil aggodalmai az édesvízi és tengeri különbségekről, más részről Farmun baromságai a szörnyekkel szemben, és természetesen a diákok közti különbségek áthidalása és elfogadása. Amellett, hogy ezt a mentalitást szerintem jó dolog átadni a gyerekeknek, leültetnék elé jópár felnőttet is, hogy magáévá tegye ezeket a gondolatokat.

koponyasziget4

A film egyetlen hátulütője, ami a későbbiekben is fennmaradó probléma a további darabokban, hogy igazából csak HD-ben élvezhető igazán. Nagyon szép a grafikája így 3D-ben, de úgy sikerült kivitelezni, hogy ha nincs HD, akkor romlik az élmény is. Nekem szerencsére volt módom kiélvezni magas minőségben, de én ezt erős kiszúrásnak érzem azokkal szemben, akiknek nem alkalmas erre a gépe vagy a tévéje. Nekik is ugyanúgy járna az élmény.

koponyasziget3

Összességében ez is egy jól sikerült film, és persze a happy end sem maradt el – mit nem adnék egy hosszabb tavaszi szünetért. Korosztálytól függetlenül szívesen beajánlom bárkinek nagymamától kezdve a szomszéd ovis Zsófikáig.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!