Oldal kiválasztása

Nagy Gru-rajongóként örvendeztem a hírnek, hogy a kedves, kissé bugyuta sárga „dolgozói” önálló, egész estés filmet kapnak. Azzal azonban már mindenki tisztában lehetett, hogy ennek a filmnek se mondanivalója, se használható alaptörténete nem lesz – ám én ezek hiányába is igen jól szórakoztam, csak éppen nem ez lesz az a mozi, ami megrengeti az animációs filmek legjobbjait.

minyonok.3

A minyonok ősidők óta létező lények, akiknek egyetlen életcéljuk, hogy valakit szolgálhassanak, csakhogy a rendre kiszemelt új főnökök valahogy mindig elhaláloznak, furcsa balesetek, hihetetlen véletlenek és aprócska ballépések okán. Miután hosszú idő óta se T-Rex, se fáraót nem szolgáltak a minyonok, kezdtek belefásulni a mindennapokba, és ekkor jött elő Kevin az ötletével. Néhány „önkéntessel” együtt Kevin elindult, hogy nyakába véve a világot, megtalálja a minyonok számára legalkalmasabb főnököt, és bár ő mindig is bízott a sikerben, Bob és Stuart nem osztoztak pozitív életfelfogásában.

minyonok.2

Útjuk során sikerült eljutniuk Floridába, ahol a gonosz találkozón kiszemelték kedvencüket, Scarlett Túlölőt, aki szolgálatába fogadva a hármast, visszautazott Angliába és olyan bűntényt adott ki feladatnak Kevinéknek, aminek kimenetele igen kétséges. De a kicsi minyonok mindig jól állják a sarat, csak a kiszemelt főnök már kevésbé.

Azt azért illik tisztázni, hogy a film alkotói javarészt a kisebbeket akarták megfogni, és jelentem ez nagyon jól sikerült nekik, és bár tekintettel voltak a felnőtt nézőkre, azért valóban vissza kell venni a logikából és szőrszálhasogatásból, hogy élvezni lehessen a Minyonokat. Ebből is látszik, hogy az egész mozit pusztán ezek a sárga kis lények képesek elvinni a hátukon, és tekintve, hogy semmit sem tudunk meg róluk valójában, azért ez elég nagy dolog.

minyonok.1

A film logikátlansága olykor elképesztő méreteket ölt, a jellemek sarkítottak és egysíkúak, azonnal levághatja mindenki, hogy Scarlett nem azért utálatos, mert gonosz, hanem mert bájoskodik – amúgy ezért az aprócska ellentmondásért Grúval szemben jár az alkotóknak a piros pont. Kedvesének, Herbnek jelleme is teljes mértékben idomul Scarletthez, plusz még ő a kötelező feltaláló-zseni a történetben.

minyonok.4

Bár a Minyonok nem kapnak sem Oscar-díjat, sem eget rengetően jó kritikát, a srácok attól még bájosak, viccesek és szerethetőek, a filmen jót lehet szórakozni, nevetni és nosztalgiázni – amúgy meg a soundtrackja kiváló!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.