Oldal kiválasztása

gotham-finale-5

Esernyővel a szájban…
Figyelem a cikk spoilert tartalmaz, csak saját felelősséggel!

6nspzlQ

Ott folytatjuk, hogy Jim-et (Ben McKenzie) szökevénynek tekintik, miután Galavan (James Frain) tárgyalása után eltűnik. Nygma (Cory Michael Smith) és Pingvin (Robin Lord Taylor) gondoskodnak róla, hogy mihamarabb felépüljön. Eközben Bruce-t (David Mazouz) elrabolja Galavan, hogy végrehajtsák a szertartást, ami aznap éjfélkor esedékes. A kis trónörökös megmentésére jók, gonoszak, törvénytisztelők és törvényen kívüliek fognak össze. Pingvin Jim, az időközben megkerült Alfred (Sean Pertwee), Bullock (Donal Logue) és a kis Selina (Camren Bicondova). Csapatuk az utolsó pillanatban érkezik, mielőtt Burce Weyne tehetős nyakát elnyesnék, így mindenki megmenekül. Mondjuk Galavan nem, ő nagyon nem…

gothamfallfinale3

Amikor véget ért a rész egy gondolat volt csak a fejemben. Na így kell lezárni egy fél évadot!( Mivel a folytatás februárban érkezik) Nagyjából minden szál el van varrva, de mégse. Pont megvan a kellő egyensúly a kérdések és a válaszokat illetően.

images

De kezdjük az elejéről a dolgokat. Ami elsőnek feltűnt és feljegyeztem magamban, az Alfred varázsütésre történő felgyógyulása. Oldalt megvágták, meg kapott pluszban egy kést a hátába. Mikor a szeméttelepen menekül a kés és annak nyoma sehol, a vágást is csak néha szorongatja, meg olykor megbotlik, de amikor Bruce mentésére sietnek, már nem látszik semmi. Mondjuk nem ő az egyetlen aki, komédiába illő gyorsasággal gyógyul Jim-et kis híján agyonverték, mégis fél nap alatt egy szemkarcolást leszámítva sértetlen. Ezek valami varázslét isznak…

images (1)

Ami kiemelendő még azok a borzalmasan vonatott jelenetek Silver (Natalie Alyn Lind) és Bruce között. A kislány megkapja végső feladatként, hogy újra tőrje össze a szívét Bruce-nak a halála előtt, különben Galavan kitagadja a családból. A lányka meg is próbálja kedves beszélgetéssel, sok bocsánatkéréssel, de ezek a párbeszédek olyan bődületesen unalmasak voltak a számomra. Kivéve egy utolsót, amikor Bruce azt mondja, bármi is volt a múltban, mindig lesz arra remény, hogy jobb emberré válhass, csak hinned kell benne. Ez a pár mondat végül is megbékített, és kiköszörülte a csorbát. Szép üzenet!

img_3961

A rész végi mentőakció pedig nagyon izgalmasra sikeredett, főleg amikor mindenki egy helyen volt és készülődtek, nagyon menő volt az egész jelenet, ahogy mini összefogtak, bár nem mindenki Bruce-t akarta menteni, Pingvin például csak Galavan fejét akarta, amit végül meg is kap, illetve bele dug valamit… Az akció végül jól sül el, ám ami a döbbenetes, hogy Jim nem a törvényes úton jár el, hiszen valahol elvesztette a hitét a törvényben, amikor Galavant felmentették a legutóbbi alkalommal, így most úgy volt vele, nem követi még egyszer el ezt a hibát, ezért átadja a Pingvinnek, hogy kiélhesse rajta magát. Az arcáról sütő megkeseredettség és megbánás igazán megrendítő volt, nagyon mély érzéseket adott át. Néha bizony szükség van erre, hogy a bíróságot — ami eléggé korrupt— megkerülve elsimítsa a szálakat és megszabaduljon attól, aki csak halált hozott a városra. Innen eredhet a rész címe. Rosszabb a bűnnél, de még mindig azt gondolom, hogy Galavant törvényes körülmények között akkor sem lehetett volna kiiktatni. Meg így pingvinünk is jól elszórakozott.

Mr-FreezeGotham

Az tusoló kiegészítő jelenet pedig nem kisebb személyt harangoz be, mint Mr. Freezt, szóval februárban jön a jégkorszak Gothamre. Addig tartsatok ki!