Oldal kiválasztása

1025434

Zordon itt, Zordon ott, Zordon mindenhol! Figyelem! A cikk spoilert tartalmaz! Csak saját felelősséggel!

maxresdefault (1)

Miután Killianből (Colin O’donoghue) Zordon lett elkezdődik a bizalom játék közte és Emma (Jennifer Morrison) között, ami végül nem alakul túl fényesen. Olyannyira nem, hogy végül Emma, Hook miatt kényszerül arra, hogy elvegye mindenki emlékeit, s így kerülnek vissza storybrookba ahonnan az évad indult. A jelen időben Killian párbajra hívja Rumple-t, hogy több évszázados bosszúját beteljesítse, ám a bosszú elmarad, mivel Rumple tiszta küzdelemben legyőzi a sötét kapitányt. Ám nem is a győzelem volt a legfőbb célja, csak Rumple vére kellett neki. Annak az embernek a vére, aki már bejárta a poklot, s visszatért onnan. A végső cél pedig leírhatatlanul sötét.

1412528217jpg-0d66ae_765w

Az megvan, amikor nem mersz pislogni, nehogy lemaradj valamiről? Pontosan ezt éreztem én is. Minden perce annyira lekötött a résznek, hogy megrökönyödve ültem a székemben, amikor vége lett. Killian Zordonná alakulása frenetikusan sikerült. Rupmle (Robert Carlye) az ő fejében is megjelent és nem tett éppen jót neki. De ami ennél is döbbenetesebb, az, ahogyan Emmával beszélt. Teljesen kifordult önmagából és olyanokat vágott a fejéhez, amiket sosem mondott volna neki, ám van bennük igazság nem is kevés. Állítása szerint Emma maga alatt vágja a fát, és a folyamatos boldogtalanságot ő maga idézi elő saját magának. Ő gondoskodik a saját balszerencséjéről, s hogy a boldog befejezése sose jöjjön el. Hihetetlen párbeszéd volt, és azt kell, mondjam magamra találtam kicsit, és szerintem jó pár ember még rajtam kívül, hiszen boldogságunk legfőbb ellenségei önmagunk vagyunk!

-once-upon-a-time---

A másik oldalról nézve Emma sem könnyű eset. Családtagjai nem bíznak meg benne különösképp Henry (Jared Gilmore) nem, aki azt sérelmezi, hogy miért nem volt hajlandó segítségért fordulni hozzájuk, mikor ők egy család. A kérdés jogos, de, ha egy olyan emberről van szó, aki huszonnyolc évet élt egyedül, ne várjunk sokat tőle. Emma úgy gondolta, hogy egyedül okozta a galibát, hát most egyedül kell neki helyrehozni, ami sajnos nem bizonyult jó taktikának, de érthető. Hasonló helyzetben sok ember is így tesz, mert túlzott felelősségérzettel rendelkezik, és túl makacs ahhoz, hogy segítséget kérjen.

onceupon

A harmadik elgondolkodtatni való számomra Zelina (Rebecca Mader) Robin (Sean Maguire)  és Regina (Lana Parrilla) közti konfliktus a gyermek miatt. Regina és Robin végül megbeszélik, hogy Zelina meglátogathatja a kislányát valamelyikük felügyelete mellett, mert bíznak abban, hogy az anyaság kihozza majd Zelinából a jó oldalát, mert Reginával is ezt tette Henry. Én optimista ember vagyok és szurkolok Zelinának, de reálisan nézve a dolgokat inkább arra tippelnék, hogy egyszer csak köddé válik a gyerekkel együtt. Minden esetre, amikor először kézbe vette, nagyon aranyosak voltak együtt, és szinte azonnal látszódott Zelinán mennyire szereti. Talán nincs minden veszve?

hqdefault

Az utolsó szálacska pedig Rumple és Belle (Emilie de Ravin) kapcsolta. Rumple igazi hőssé vált, már nincs benne sötétség így eljött a pillanat, hogy úgy szeretheti Belle-t ahogy mindig is akarta. Azonban Belle rettenetesen fél az újabb csalódástól, és bár tudja, hogy a gonosz elhagyta Rumple-t a régi sérelmek miatt nem képes mellette maradni. Elképesztően szívszorító. Belle teljesen megérthető, mivel azt mondja, hogy annyi időn át igyekezett megmenteni Rumple szívét, hogy most itt az ideje a sajátját menteni, megóvnia. Bármennyire is szereti Rumple-t és törődik vele, nem akarja, hogy többé megsebezze. Persze később még újra együtt lehetnek szerintem, csak idő kell nekik.

Once-Upon-a-time-5x10-sneak-peek

A rész fináléja pedig kivágta a biztosítékot, ugyanis elkezdődött az évad második felének felvezetése a pokol megemlítésével, ahonnan egy sereg Zordon bukkant elő…  Zord egy buli lesz az biztos.