Oldal kiválasztása

Durarara

Durarara: A zárt osztályosok kiszabadultak az utcára! Nem viccelek!

ftodao

Történetünk elején Ryuugamine Mikado Tokióba költözik (há, micsoda váratlan fordulat) hogy együtt járjon középiskolába régi barátjával Kida Masaomi-val. A két jó barát a külön töltött idő alatt sem bontották fel barátságukat, az internetes chattelés segítségével szinte naponta beszélgettek, így mikor Mikado felköltözik, olyan a hangulat, mintha külön se váltak volna soha. Mikado hamar beszippantja a városi élet, nagyon kíváncsi minden őrültségre, kifejezetten a bandákra, amik Ikebukuro térségét uralják. Leghíresebb a Dollars nevű banda, mely folyamatosan sok balhét okoz. Eközben pletykák keringenek eltűnt emberekről, a bandákról és egy fej nélküli motorosról. Jól olvastad, Celty Sturluson fej nélkül, bukósisakban járja a várost, hogy megtalálja a fejét, mely szerinte elveszett emlékeit hordozhatja. Miközben fejét hajkurássza, elvégez jó pár megbízást ennek-annak, de a fő cél minidig ugyan az marad.

Chat_Room_Rumors-0

Kezdjük ott, hogy számomra miben volt új a sorozat. Az első dolog mai meglepett az, amikor a két fiú chattel, egymással. Én ezt még egyszer sem láttam animében, és meglepően jól működött, bár ha folyamatosan csak ez ment volna az kissé idegesített volna. De így bemutatott egy teljesen új kommunikációs csatornát beemelve a modern kor egy mára igen fontos darabját.

images

A következő, hogy én már láttam őrült animét, (Soul Eater) de, hogy itt a társaság nyolcan százalékának nincs ki a égy kereke az tuti. Itt van a Shizuo X Izaya páros, akik egyértelműen ki akarják nyírni egymást — mi sem bizonyítja ezt jobban, mint mikor Shizuo egy komplett automatát vág Izayához — de az internet csodálatos fantáziával megáldott harcos amazon yaoista leányai minduntalan homolordokat akarnak belőlük faragni. Innen üzenném, hogy akik egymás fejét akarják, azok az életbe nem nyalifaliznának. Izaya a hátulról irányító, ravasz karakter, akinek kb mindenhova elér a keze. Shizuo mega dühkezelési problémákkal küzdő alak, aki valamiért Izaya vesztét akarja. Amikor ezek ketten összecsapnak, kő kövön nem marad, és végül is elég humoros, de közben izgalmas is tud lenni a párharcuk.

Durarara!!_E05_03m_21s

Másik kedvencem Shinra Kishitani orvos, aki együtt él Celty-vel, és elég rendesen belé van esve. A fura ízlése van kifejezés nem is írja le ezt. Szerencsétlen lánynak nincs feje, de a doki így is szereti. (Mondjuk, jó teste van mi tagadás) Ez pedig egy olyan üzenet, ami minden embernek példaértékű, hogy bár olyan szintű testi fogyatékossága van, hogy az szó szerint páratlan, ő mégis szereti feltétlenül, és segíti, ahol tud.

DuRa_01_01

Az iskolás szereplőinkkel nem tudok mit kezdeni szokás szerint. Mikado a városra csodálkozó, Kida a szájkaratés, közös osztályácsuk a kis Anri, meg a Hinatának álcázott szerelmes kislány. Kicsit sablonosak voltak számomra, de végül is szerethetőek, mert tudunk velük azonosulni.

DuRa_20_007

Ami dicséretre méltó az a rajzolás és a zene. Gyönyörű grafika, jó karakterdizájn. Az opening pedig az egyik kedvencem, csak úgy ordít belőle az elmebetegség.

Durarara!!_E03_16m_18s

Ami a lényeg, az az emberi kapcsolatokban rejlik, és ezt az üzenetet jól kommunikálja a Durarara. Legyen szó barátságról, szeremről, utálatról, teljesen mindegy hogy pozitív-e vagy negatív, fontos mit érzünk, és ne rejtsük véka alá, adjuk ki magunkból. Mutassuk meg a szeretetet egy ital automatának álcázott nagy öleléssel!