Oldal kiválasztása

Hát, az eheti rész sokkal inkább emlékeztetett egy drogos látomására, semmint egy komoly horror sorozat legújabb részére – szóval nagyon is bejött a Brujo névre keresztelt negyedik epizódja az Ash vs Evil Deadnek.

Ash vs Evil Dead S01E041

Az előző részből , főként annak lezárásából már sejthettük, hogy történet menettempója nemhogy csökkeni, hanem inkább csavar még párat a lépésmérőn. Amandát a szörnyű vég elől menti meg Ruby, és itt pár mondatban megkapjuk az okot is, hogy a vörös démon mészáros hölgyemény miért is akarj elkapni annyira Ash-t. Eközben főhős triónk átvészel egy démoni támadást, hogy aztán eljussanak Brujo-hoz (Hemky Madera), akitől segítséget remélnek. Közben a háttérben újra megjelenik kedvenc démonuk, Eligos (Ben Fransham ) aki ezúttal Kelly-t próbálja meg irányítása alá venni, több-kevesebb (de inkább több) sikerrel.

Ash vs Evil Dead S01E044

A Brujo-ban most nem is annyira a harc volt a központi szerepet betöltő mozzanat– maximum a tényleg menőre sikeredett autós üldözéses jelenet –, sokkal inkább Ash lelki (vagy sokkal inkább agyi) túrája, ahol nemcsak a múlt démonaival találja szembe magát, hanem még van ideje egy kicsit lazítani is, mielőtt még Eligos megjelenne a színen. Hiszen az erő megvan benne, hogy elűzze ezt a túlvilági fogkrémreklám arcot, csak újra meg kell találnia magában.

Ash vs Evil Dead S01E042

Most már azonban van két olyan dolog, amibe kénytelen vagyok belekötni: az egyik Amanda (még mindig), a másik meg Kelly.  Az előbbit nem akarom nagyon itt kitálalni, hiszen ezt a korábbi részeknél már megtettem.  Ellenben Kelly ügyében most szakadt el nálam a cérna: jó, a Bait után megértem, hogy nem képes teljesen megbízni, sőt akár neheztelhet is Ash-re, de akkor ennyi erővel már simán őt is megszállhatták volna akár az első részben is. Jó, így azonban – kellően érzelmileg labilisan – nyilván sokkal könnyebb célpontot jelent egy démonnak megszállnia őt, mint a félkarú harcosunkba rendkívül bizakodó Pablot.

Ash vs Evil Dead S01E043

És akkor most essen egy pár szó, az újonnan behozott lelki vezetőről, Brujo-ról is. Benne és Ash-ben csak annyi a közös, hogy mindketten jól ismerik a sötét oldalt, ellenben Brujo nagyon is felkészült velük szemben, és részben ezért le is szólja Ash-t – majd, főként Pablo miatt, de segít főhősünknek abban, hogy elrendezze a dolgokat maga körül. Nagyon jó karakter, és remélem, hogy többet fog élni, mint egy epizód.

Ash vs Evil Dead S01E045

Már lassacskán félidőnél vagyunk, így biztosak lehetünk benne, hogy a Ruby&Amanda kombó hamarosan rálel Ash-re, és abból biztos nem lesz köszönet.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.