Oldal kiválasztása

Az őszi-téli rendezvények tekintetében, szinte minden hétvégére jut egy anime, sci-fi vagy cosplay esemény, aminek persze örül a szívem, de ahogy én is, úgy mindenki egy kicsit kezd fáradni. A novemberi, és egyben idei utolsó TimePass létszáma ezúttal igencsak megcsappant, ennek hála igazi, családias körülmények között telt el a péntek este – és ennek köszönhetően az első előadásunk is könnyedebben ment.

timeass.nov

Mert igen, én, és még hárman (Galaxina, Miharus és Roxy) a Living Dream Projectből tartottuk az első, az az a 18:00-kor kezdődő előadást, melyben beszéltünk a csapat eddigi munkájáról, a fotózásokról, bemutattuk a már kibővült LDP-t, és beszéltünk a jövőbeni terveinkről, melyben megpendítettük egy nagy Resident Eviles fotózást körvonalát is – és nem csak azért vagyok lelkes, mert az én fejemből pattant ki a szikra, hanem mert nagy rajongója vagyok a sorozatnak is.

A második előadás egy eddig ismeretlen tájakra vitte a látogatókat, Hegedűs András a 3D nyomtatókról szóló előadása már a huszonegyedik századot vetítette előre, ahol már kvázi nyomtatni foglyuk a hidakat, vagy a Holdbázis felszerelését. Már az internetes is nagy számban előforduló nyomtatók között azonban komoly minőségbeli különbség van, ellenben a gép teljes szétszedhetősége és minden alkatrészének cseréje különbözik a mostanában használatos berendezésektől (ha valami elromlik, azt manapság már kidobják, mert olcsóbb az új, mint az alkatrész). Emellett pedig majd’ minden darabot fel lehet javítani, ám ahogy András fogalmazott, ez egy idő után egy feneketlen kút mélységeit kezdi felvenni.

És ha már készen van az első darab, jöjjön is az utómunka, vagyis estünk a figurafestés, melynek rejtelmeibe Macal vezetett be minket. Az első és legfontosabb, a festés előtti tisztítás, alapozás, amit még jó magam is sokszor kihagyok cosplay kiegészítő készítése közben. A festésben, mint kiderült a rétegezés és színárnyalás az egyik legnehezebb dolog, ám Macal több szemszögből készült grafikonjai és praktikus előadása megmutatta, hogy ennek a műveletnek is megvan a maga trükkje, csak oda kell figyelni.

Az estét Bussay Ádám Star Wars: Old Republic előadása zárta. A játék hatalmas világába épphogy sikerült belemerítenünk a lábunkat, ám a kezdeti nehézségekre, a fajok, hajók és a játékmenet trükkjeire felhívta mindenki figyelmét, így akik most akarnak belevágni ebbe a világba, azoknak ezáltal egy kicsit könnyebben fog menni, akik pedig már régóta ismerik, szintén tanulhattak valamit, egészen a kezdetektől.

A novemberi előadásokkal búcsúzott a TimePass idénre, de senki se keseredjen el, januárban ismét folytatódik, és talán mi a blogról is többet szerepelünk majd az emelvényen.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.