Oldal kiválasztása

Gotham_Season_2_Tonights_The_Night_Barbara_Wedding_Dress-850x560

Amilyen könnyed jött az a polgármesteri cím, olyan könnyen ment, hála hős nyomozónknak, aki megint kis híján ott maradt a foga… Figyelem, a cikk nyomokban spoilert tartalmaz! Csak saját felelősséggel!

Miután Pingvin (Robin Lord Taylor) elmenekült Jim (Ben McKenzie) egyből ráállt Gaavanra (James Frain), hogy lebuktassa, mert véleménye szerint ő felel a városban történt szörnyűségekért, azonban nincs elég bizonyítéka. Eközben Galavan, tudva, hogy Jim a sarkában van, megsürgeti terveit, és meg akarja kaparintani Bruce (David Mazouz) vállalatát, aminek cserébe egy dossziét ajánl fel, mely tartalmazza a szülei gyilkosának nevét, és minden fontos információt. Bruce hajlik is az egyességre, ám az utolsó pillanatban meggondolja magát. Mindeközben Barbara (Erin Richards) csapdába csalja Jimet és Leet (Morena Baccarin), akiket a Gothami templomba citál, hogy ott bizonygassa Jim sötét oldalát, és hogy végül végezzen velük, ám ez csak arra jó, hogy Barbara kibökje, hogy a volt polgármester él, és a Kínai dokkokban tartja fogva Galavan. Tehát Jim még időben elkapja Galavant, akinek így romba dől minden terve, de sajnos szegény Bruce sem kaphatja meg az iratokat. A városbéli események mellett Nygma (Cory Michael Smith) azon tevékenykedik, hogy eltemesse Kristent (Chelsea Spack), ám minduntalan megzavarják. A vége pedig az lesz, hogy rábukkan az erdőben valakire, aki nagy segítségre szorul, és aki a jövőben akár társa is lehet majd.

gotham-tonights-the-night-nygma-toast_big

Na, most két utat tudok elképzelni. Vagy az van, hogy Galavannek tényleg annyi, és nem számított rá, hogy Barbara kikotyogja ezt a fontos infrmációt, vagy arra, hogy ez csak a terve része. Valahogy túlságosan is úgy ment minden, ahogyan az Jim-ék szerették volna, és nem tudom elképzelni, hogy Galavan, aki eddig olyan fifikásan maga köré csavarta a várost, egy ekkora hibát vétsen, valahogy bűzlik az egész.

gotham-2-08-barbara-is-killer-bride

A rész érdekessége továbbá Barbara akciója, ami nagyon látványos, nagyon megrázó, felkavaró jelenet együttes volt. Nem csak az esküvőnek színlelt hercehurca miatt, meg, hogy menyasszonyi ruhában volt, hanem amit beszélt. Jimet próbálta meggyőzni arról, hogy ő is ugyanolyan sötét, mint ő és összeillenek. Próbálta leleplezni Lee előtt Jim sötét titkait, de a doktornő mindenről tud, ez is bizonyítja, hogy az ő kapcsolatuk egy teljesen más szinten mozog. A hab a tortán az a figyelem elterelés volt, amit Lee csinált. Itt látszott Barbarán, hogy az agya teljesen beteg.

GOTHAM: L-R: James Frain and David Mazouz in the “Rise of the Villains: Tonight’s the Night” episode of GOTHAM airing Monday, Nov. 9 (8:00-9:00 PM ET/PT) on FOX. ©2015 Fox Broadcasting Co. Cr: Nicole Rivelli/FOX.

A másik vonulat Bruce dilemmája. Szegény srác csak annyit szeretne, hogy vége legyen az egész „ki gyilkolta meg a szüleimet” történetnek, hogy megnyugvást találjon. Amikor is Galavan elő áll a megoldással, de Bruce lelkiismeretes annyira, hogy saját szívén viselje a vállalatának, a szülei hagyatékának sorsát, ám vég elkeseredésében, úgy tűnik, mégis beadja a derekát Galavennek, aki esküdözik, hogy mindent csak a városért tesz. Hogy végül mi húzza vissza Bruce-t? Azt hiszem a jó szíve, és lelkiismerete. A vállalat olyan lehet számára, mint a szülei, így odaadni másnak, elengedni őket, olyan, mintha ismét le kellene mondania a szüleiről, és ez az, ami miatt meggondolja magát, mert még akar egy utolsó köteléket, ami a szüleihez ragasztja.

83159

A rész határtalanul izgalmas volt, akció dús, de ezek mellett, mint mindig csavaros, és az üzenete is nagyon a helyén volt. Aztán nehogy igazam legyen, hogy ez csak Galavan tervének része…