Oldal kiválasztása

Once-Upon-a-Time-season-5-episode-7-feature-2

Ismét itt vagyunk, és lassan közeleg valamiféle nagy lezárás, ám addig is ismerjük meg Merlin (Elliot Knight) és Nimue (Caroline Ford) történetét, valamint az excalibur megszületését. Figyelem a cikk nyomokban Spoilert tartalmaz, csak saját felelősségre!

medium_once-upon-a-time-season-5-episode-7-6ec8d3

Hőseink egyetlen esélye a sötétség eltörlésére, ha megszerzik Arthurtól (Liam Garrigan) a kard másik felét, és azt újrakovácsolják a Zordon tőrével. Ám a feladat bonyolultabb, mint látszik, ugyanis az újrakovácsolásához, az első tűz egy szikrája kell, amit Emmának (Jennifer Morrison) kell megszereznie. A kérdés az, hogy ki állja- e a próbát és megálljt parancsol-e a benne lévő gonosznak? Mindeközben megismerkedünk Merlin múltjával. Hogyan is lett belőle hatalmas, örökké élő, csoda tévő varázsló. Hogyan ismerkedett meg Nimue-val,— élete szerelmével, és hogyan hozta létre az excaliburt. És ahogy azt már megszokhattátok, a dolgok jó pár csavarral körítve érnek révbe.

1447033055000_us_abc_320

Még mindig lenyűgöz ennek a sorozatnak az összetettsége, ahogy azt már ezerszer megénekeltem, de ahogy Merlint és Nimue-t belefűzték az zseniális, mint ahogy itt minden más is. A múltjuk bemutatása tragikus, de nincs mit tenni, ha egyszer valakit elragad a sötétség. Merlin nagyon őszintén adja át azt a fájdalmat, keserűséget, amit ezek az események jelentettek neki, és feldobja azt a kérdést, hogy megéri- e örökké élni, vagy jobb leélni egy normális életet szépen, tartalmasan, szeretetben és boldogságban ahogyan azt kellene.

nimueonceuponatime-157641

A másik elgondolkodni való Emma részéről érkezik, aki látszólag megküzd a sötétséggel és győzedelmeskedik, de akkor végül, hogy is lesz belőle mégis Sötét Úrnő? De tény, ami tény, nem fogadta el a Zordon egyszerű, és felszínes érveit arra, hogy miért kéne befogadnia a sötétséget. Állítása szerint, a hatalommal több erőnk van megvédeni önmagunkat azok, akik fontosak, és kitér arra is, hogy ezzel az erővel végre ránk figyelnek azok, akiknek eddig jelentéktelenek voltunk. Emma ekkor találja meg a válaszát, mert ő sose volt jelentéktelen, mindig számított valakinek.

Once-Upon-a-Time-AirunGarky.com-5x07-21-310x205

A gondok ott kezdődnek, hogy a Zöldség (Rebecca Mader) megint keveri a katyvaszt és alaposan kiszúr hőseinkkel, akiknek végül, nem hogy nem sikerül megszerezni a kard másik felét, de voltaképp Merlint is elvesztik, azáltal, hogy Arthur irányítsa alá kerül. Tehát jelenleg ők állnak vesztésre.

7753ea27ac4c471ac766913705248641

A rész végén pedig láthatjuk, ahogy a jelen időben a kard újra eggyé kovácsolódik. Emma egy pillanatra elbizonytalanodik, és ez adhat okot a reményre, ugyanis eszébe jut a pillanat, amikor Melrin óva inti, hogy hagyja békén a kardot, ám ő, mégis a kezébe veszi, és van egy olyan érzésem, hogy az a bizonyos nagy csattanó sötétebb, és tragikusabb lesz, mint gondoltuk…