Oldal kiválasztása

ChibiShido_Crying

Biztos mindenki átélte legalább egyszer, hogy nézett egy animét, megkedvelt egy karaktert, majd tragikus körülmények között elhunyt. Aztán rövid — vagy hosszabb idő elteltével, csodával határos módon feltámadt. A köztes időben viszont mi, anime fanok valószínűleg több soron megemlékeztünk a mangaka édesanyjáról, illetve elhasználtunk nem kevés papír zsebkendőt, az én esetemben pedig az ágyam mellett lévő falon látszódnak némi erőszakosság nyomai. Ha együtt érzel velem, kövesd végig a top öt kedvenc anime karakteremet, akik eltávoztak, majd visszatértek a halálból.
Figyelem! A cikk extra giga mega spoilereket tartalmaz! Ne olvasd tovább, ha nem vagy tisztában ezekkel az eseményekkel!

x23E01A

5.Yukine – Noragami Aragoto

Nem rég ismerkedtem meg ezzel az animével, erre a második évad negyedik részében egyből betolnak egy ilyen esetet. Yukine alapból is a szívemhez nőtt, az első évadban, most meg látni, ahogy szépen elkezdenek Yatoval egymásra hangolódni, erre az az idegbeteg nő jön és elintézi. Hitted mi? Először persze alaposan megráncigáltam a laptop képernyőt, meg próbáltam összetalicskázni az államat, aztán egyből felkutattam a manga fejezeteit, amiből kiderült, hogy mi lesz a következő részben, így végétre is megnyugodtam. De azért az a pár perc néma csönd és hulla szag…

gray-killed-by-beam1

4.Gray Fullbuster – Fairy Tail

Tény, ami tény. Ha varázsló lennék a Fairy Tail világában, jégvarázsló lennék. Ebből kifolyólag Gray egy különleges helyet foglal el a szívemben, így amikor a mangát olvasva láttam, hogyan repül át egy golyó a két szeme között— illetve a teste más pontjain, az egy kicsit ledobta az ékszíjat. Ezért lenne jó ilyen esetekben egyedül lakni, mert az akkori lakótársam valószínűleg csak kicsit ijedt meg, amikor pánikszerű sikításba kezdtem… Aztán lecsillapodva átgondoltam. Ő egy főszereplő, nem halhat meg. Aztán tovább gondolva eszembe jutott: mi van, ha végre tököt növesztettek japánban, és ezzel próbál egy kis súlyt adni a történetnek? De nem, Mashima ezt a fogalmat hírből se ismeri, úgy hogy végül megmenekült kedvenc jeges szívű szépfiúnk, de az egy hét várakozás nem tett jót az idegrendszeremnek…

url

3. Gaara – Naruto

Kevés karaktert kedvelek a Narutoban, de Gaara előtörténetével, és csöndes, kimért, de erős jellemével igazán megfogott. Végig szenvedne az alap Naruto részeit, majd áttérve a Shippudenre egyre több Gaarat kaptunk, míg végül oda lyukadtunk ki, hogy az Akatsuki első prédája a Homok falusi Kazekage… Nem most volt, régen láttam, de emlékszem arra a pár résznyi, körömrágós zokogó sírógörcsre, amíg biztossá nem vált, hogy meghalt. Aztán egy perc se telik el és jön Chiyo nagyi és konkrétan beáldozza magát, hogy a Kazekage tovább élhessen. Belegondolva a megkönnyebbülés mellett azért az a megható tény, amit az öreg Yhiyo –sama tett rádobott egy lapáttal, hogy itassam az egereket.

hqdefault

2.Hitsugaya Toushirou – Bleach

Az ember évekre visszamenőleg kevés dologra emlékszik, csak a fontosabb momentumokra. Na, ez az eset, kifejezetten élesen maradt meg az emlékezetemben. A Bleach amúgy is ikonikus anime a számomra . Kezdő mű, és a törpe, fehér hajú, jeges tekintetű ( hagyjatok, nem tudom, mi van velem az ilyenek jönnek be) halálisten kapitányt az első felbukkanásakor megszerettem. Aztán onnantól kezdve volt mit izgulni, mikor szeli ketté egy istenverte espada boszorka. Ez tuti csak nekem maradt meg ennyire, de olyan sok mindent túlélt. Megsérült, bekötözték, felépült. De valljuk be, ha valakit kettévágnak és patakokban folyik a vére, és a két test fél elég messze hever egymástól, azt nehezen lehet túlélni. Aztán megfeledkeztem róla, hogy ez Bleach, ez a vérmennyiség a minimum. Ez akkor, jó pár éve így, ahogy leírtam szerepelt a mangában, egy befejező oldalként. Én meg épp indultam volna el otthonról, és úgy döntöttem, hogy inkább nem indulok… A szépsége a dolognak, hogy utána Golden Week következett japánban, ami annyit tesz, hogy két hétig nincs manga. Két hét. Kéthétnyi tömör pokol, egy ilyen befejező oldallal. Már nem vagyok ugyan az az ember…

CPxA87QUcAAj5Tk

1.Ren Kouen – Magi

Ez még csak a mangába volt emberek, úgyhogy tényleg ne olvasson senki tovább, aki nem követi az eseményeket. Ha Magiról van szó, a főherceg a nyerő. Mivel az első évadban keveset kaptunk belőle így nem keltette fel hamar a figyelmem, de a második évadban úgy fogta és rabolta el a szívemet, mint, ahogy hóna alá csapta Alibabát a végső harcnál. Mit ad Isten hallgatag, kimért, kissé merev, de jó ember, alázatos és egyszerűen sugárzik róla, hogy jó császár lenne belőle. Nem akarok sokat elárulni, de a lényeg az, hogy Kétarc Hakuryuu legyőzte a Kou birodalmat, és Kouent fogta és kivégeztette, vagyis lefejeztette. Emlékszem, Hanama szólt nekem, hogy a következő fejezet címe: A kivégzés. Lecsaptam, hogy ugyan már nem ölhetik meg, olyan nincs. Aztán ugye Kouen csak mellékszereplő, simán kinyírhatná a rajzoló, ha ahhoz lenne kedve, de csak ahhoz volt, hogy kikészítse az idegeim. A rajzon nem egyértelműen látszik, de voltaképp tényleg olyan, mintha lefejezték volna. Kész, elkönyveltem, hogy halott, beletörődtem. Aztán másnap, valami Isteni csoda folytán kijött egy újabb fejezet, ahol ott áll épen egészségesen. A kollégáim valószínűleg magukban a zárt osztályra küldtek, amint látták, hogy búgócsiga üzemmódba kapcsolva csak annyit sipítozok: él, él, él!

Ezek voltak a kedvenc anime karaktereim, akiket mégsem vesztettünk el. Ha neked is van ilyen listád bátran oszd meg velünk kommentben!