Oldal kiválasztása

2fe97508dd5640b9c06cefff088a6977

Esküszöm, nem csinálok rendszert abból, hogy két részt mutatok be egyszerre, de ez most valahogy a Flashnél is és most a Gothamnél is jól sült el, mert mondhatni itt is dupla részről beszélhetünk.

Ott járunk ugye, hogy a képmutató Mr. Galavan (James Frain) elkezdett kampányolni a polgármesteri címért, amihez viszont el kell takarítania dolgokat, (embereket) az útból. Ezeket a feladatokat pedig nem másra bízza, mint hőn szeretett Pingvinünkre (Robin Lord Taylor), akinek nincs sok választása, mint teljesíteni a kéréseit. A következő feladat nem kisebb, minthogy fel kell gyújtania jó pár épületet a városban. Ehhez a hírhedt Pike testvérpárt kérik fel, akik elég híresek, ha gyújtogatásról van szó. A bökkenő az, hogy eddig hárman voltak, ám egyikük kiesett, így most kénytelenek voltak a törékeny kishúgukat Giselle-t beszervezni, aki jól csinálja a dolgát, ám egy véletlen miatt, szerencsétlenül lángra lobbant egy rendőrt — aki belehal a sérüléseibe. Ezek után elkezdődik a hajsza, hogy elfogják Bridgit-et (Michelle Veintimilla), aki voltaképp csak áldozata kegyetlen bátyjai bánásmódjának. Az egyetlen akis segíthet rajta, az Selina (Camren Bicondova) régi jó barátnője, aki egy kis pénz szerzési akció után megpróbálja kijuttatni a városból, ám mielőtt elmenekülhetne, bátyjai elrabolják, és visszaviszik magukhoz. A lány viszont megelégeli dolgot, és specko lángszóró szerkezetével ropogósra süti a bátyjait. Jim (Ben McKenzie) eközben megígéri Selinának, hogy nem esik bántódása a barátnőjének, — ám az ígéretet nem tudja betartani—, ugyanis amikor el akarnák fogni a lányt, annak lángszórója meghibásodik és felgyújtja önmagát.

Camren-Bicondova-in-Gotham

Mint említettem pont jól jött ki, hogy ismét dupla részről írhatok, hiszen így egy az egyben láthatjuk mi is lesz a kis gyújtogatónkkal. Komolyan szurkoltam neki, mert igazság szerint ő egyáltalán nem gonosz, sőt, azért tér vissza az utcára –ami a vesztét okozza – hogy megvédje az olyan lányokat, mint ő, akiket sokszor bántalmaztak, és ez valahol nemes, az eszközzel viszont már akadnak problémák.

Jim, mint mindig most is próbálja a dolgokból a legjobbat kihozni. Védeni önmagát, a társait, Selinát és igyekszik az ígéretét betartani, és látszott rajta, hogy megviselni, amikor ez mégsem sikerül. Amit hiányolok Jimnél, hogy nem veszi észre a sötétben mozgolódó gonoszt. Úgy értem, neki össze szoktak állni a dolgok előbb, mint bárki másnak, most viszont mégsem kezd még csak gyanakodni sem Galavanék után, mivel lefoglalják az apró cseprő ügyek, és nagy gonoszként a Pingvint fogja elővenni, aki csak a jéghegy csúcsa a dolgokban.

gotham-star-reveals-the-big-twist-on-his-character-683523

Már jó rég emlegettem Mr. Nygmát (Cory Michael Smith), aki jó pár résszel ezelőtt még azzal küzdött, hogyan is szerezhetné meg a hőn szeretett Ms. Kringle-t( Chelsea Spack), most, hogy végre nincs senki sem az útban. Végül el is csábítja, ám ez a románc sajnos, amilyen szépen és gyorsan beindul, olyan hamar és brutálisan megy tökre. Nem lövöm le, mi történik Kristinel, de tökéletesen megalapozza Riddle megszületését, és hajmeresztő volt nézni ezt a tragédiát. Egyszerre sajnáltam és szidtam szerencsétlent, aki tehet is a sorsáról és nem is, igazából el lehet könyvelni a skizofréniájának, mert nem mondanám gonosznak, csak sajnos erősen kattantnak szegényt.

butchgothamclip-156715

A másik megérintő kapcsolat ugye Bridgit és Selina már-már testvéri szeretete, és ahogy az ifjú macskalány próbál rajta segíteni, igyekszik őt megmenteni, és amikor ez nem sikerül szinte összeroppan. Nem tudom, honnan szednek elő ilyen zseniális gyerek színészeket, de káprázatos, amit művelnek. Szinte érezni lehetett a veszteségének a fájdalmát, az, hogy úgy érezte Jim átveri őt és elárulja, a bizalma is megrendült benne. Csodás jelenet volt.

2x05-penguin

Végül azért ejtsünk pár szót kedvenc sánta maffiafőnökünkről is, aki körül egyre inkább szorul a hurok, és eléggé vesztésre áll, ám nem adja fel. Megoldása a gondokra nem csupán kegyetlen, de egyenesen gusztustalanul hátborzongató, de amit meg kell tenni azt meg kell tenni, nincs mese, és Pingvin híres arról, hogy bárkit képes feláldozni, ha önmagáról van szó. A kérdés csak az,hogy bejön -e a terve? Működik majd az akció amit Galavanék ellen tervez?

Waynes-and-Dumases

Ha már Galavanék, az ötödik részből sok minden kiderül róluk, a múltjukról, hogyan kötődnek a Waynékhez, és meg kell, mondjam egyre baljósabb a helyzet. Mostantól kezdődnek csak az igazi találgatások, hogy vajon miféle szervezet jön el Gothambe, és kik is szeretnék azt megtisztítani? Hova csúcsosodik ki ez az egész, és ha tényleg megérkeznek, ki védi meg a várost?