Oldal kiválasztása

the-flash-s2ep2

Nem direkt sikerült abba a hibába esni, hogy két rész feltorlódjon a sorban, de végül is jól jött ki a dolog, mivel a következő két rész valamelyest keretes szerkezetűek, és még ha nem is nevezhető dupla részeknek, mindenképp van benne két momentum, ami közös. Figyelem a cikk nyomokban spoilert tartalmaz szigorúan csak saját felelősségre!

fla202a0343bjpg-9b2fdf_765w

Kitaláltátok ki az a Jay Garrick (Teddy Sears) ? Segítek. Amikor Barry( Grant Gustin) létrehozta a szingularitást, azzal együtt átjárókat nyitott egy párhuzamos univerzumból, amit Föld Kettőnek neveznek. Erről a világról jött át Jay, aki annak a világnak a Flash-e, és a már emlegetett Zoom a legveszedelmesebb ellensége, most mindkét világ Flash-ének az életére akar törni. A második részben Barry szinte egyáltalán nem bízik Jayben, a többiek is kételkednek a történetében annál is inkább, mivel az ereje elveszett, amikor átlépett a kapun, így nem igazán tudja bizonyítani az igazát. Ám a többiek mégis megbíznak benne, főleg a két zseni —mivel voltaképp logikusnak vélik a történetet. Barry azonban távolságtartó, gyanakvó, és mondhatni görcsösen arra törekszik, hogy az ellentétjét bizonyítsa be Jayről. Mindeközben az őrsön egy új tag jelentkezik Joe-ék titkos alakulatához, egy bizonyos Patty Spivot (Shantel VanSanten), akit nagy lelkesedése ellenére Joe mégis elutasít. Azonban Patty nem adja fel,újra és újra lenyűgözi a nyomozót. A probléma akkor kezdődik, amikor Pattyt elrabolja egy gonosztevő a másik világból, egy bizonyos Homokdémon. A csapatnak sejtése sincsen hogyan is akadhatnának rá, ám Cisco (Carlos Valdes) fel-felbukkanó képességének hála előkerítik a lányt. Kiszabadításában pedig maga Jay is részt vesz. Mondatni nélküle nem sikerült volna Barrynek kiütnie a rosszfiút. A harmadik részben egy jó régi ismerős bukkan fel: Leonard (Wentworth Miller) és húga Lisa Snart (Peyton List) segítségre szorul, és ki más segíthetne rajtuk, mint Flash, aki tatozik Snatrnak, aki annak idején megkímélte az életét. Barry ki is deríti, Snart miért dolgozik az apjának —akit állítólag mindennél jobban gyűlöl. A kulcs Lisa és a testébe szerelt bomba. Barrynek pedig az idővel kell harcolnia, mielőtt Lisa feje lerepül a helyéről. Eközben Jay azon dolgozik, hogy stabilizálja a legnagyobb portált a városban, ami ha sikerül hazatérhet. A harmadik szál Joe (Jesse L. Martin) és Iris (Candice Patton) családi drámája, ugyanis felbukkan Iris halottnak hit édesanyja, és mindenképp látni szeretné a lányát.

dgdggddgdg

Kicsit nehéz két részt egybeölelni, de akkor kezdjük az elején. Az első, ami emlékezetes számomra, ahogyan Barry tiltakozik Jay ellen. A bizalmatlansága már- már idegesítő volt. Az első gondolatom az volt, hogy féltékeny, hogy igazából az esik neki rosszul, hogy nem ő az egyetlen Flash és ez csorbát ejtett a büszkeségén. Ám kiderül, hogy a pánikszerű bizalmatlankodás oka maga Dr. Weels (Tom Cavanagh), és ekkor teljesen megértettem Barryt. Attól retteg, hogy ami történt megismétlődik. Hogy ismét megbízik valakiben, aki segíteni szeretne neki, aki tanítani tudná, és ha ő is elárulja, abból ismét csak rossz sülne ki, ezért inkább távol akarja tartani az ilyen új arcokat. De Barry megtanulja, hogy a bizalmatlankodásból több kár születik, így végül összefog másik világból érkezett alteregójával.

the-flash-s2e2-the-flash-of-two-worlds-jay-garrick

A következő az új, igazán szimpatikus Patty. Kiváló színésznőt választottak. Aranyos, mégis kicsit kelekótyának tűnik, de nagyon réti a dolgát. Az pedig, hogy a meta humánok ellen szeretne harcolni nagyon is jogos. Háttértörténetét pár mondatban összefoglalta, és máris a szívünkhöz nőtt egy kicsit. Amikor elrabolják, nem esik pánikba (végtére is szaru.) Kiválóan kezeli a helyzetet és mindvégig hisz abban, hogy Flash megmenti. Milyen érdekes, hogy Barry Pattyvel szemben nem bizalmatlankodó, lesz ebből még valami.

sgsgg

De ha már szerelmi utalgatás. Madár legyek ha Catelin (Danielle Panabaker) nem akar valamit Jaytől. Értem ezt úgy, hogy voltaképp ott legyeskedik körülötte folyton, megkéri, hogy maradjon, illetve, nagyon kedves vele, és támogatja. Lehet, hogy egy kicsit Ronnie-ra emlékezteti? Az biztos, hogy törődik vele, és ez voltaképp szép, mivel nem lehet könnyű egyedül egy szinte új világban.

002-300x209

És akkor szóljunk pár szót Jayről: Jay olyan, mint Barry csak egy jó tíz évvel öregebb és tapasztaltabb, pedig elmondása szerint csak két éve kapta meg az erejét. Ettől függetlenül érezzük, hogy nagy tudása van, annál is inkább mivel ő is valami féle tudós kocka. Amúgy nagyon szimpatikus karakter, alázatosan aláveti magát minden tesztnek, de maikor betelik a pohár ki áll magáért. Hősiesen feláldoz mindent azért, hogy megállítsa Zoomot, képes a hazajutás lehetőségét is félretolni, csak hogy végre elkapja. Remélem, azért elég sokáig marad, nagyon jó karakter.

222222

Egy kicsit a rosszfiúkról. A máosdik rész meta humán gonosza Homokdémon nem kis feladat, mivel Barrynek egy új villámszóró technikát kell, tanulna, hogy képes legyen megállítani. Nagyon izgalmas volt a legyőzése, de sajnos ő is csak egy részes rosszfiú. Ami viszont érdekes, hogy Zoom küldte. Felteszem a kérdést, hogy mégis miért nem ő végzi el a piszkos munkát? Biztos jól szórakozik, gonosztevői jellemvonás. A harmadik rész gonosza viszont már inkább ember. Lewis Snart (Michael Ironside) azért ennyire hátborzongató, mert képes a saját gyerekei életét kockára tenni, hogy gazdag legyen. Leonardnak pedig nincsen más választása, a húga élete a tét és mivel ő a legfontosabb számára, arra is képes, hogy engedelmeskedjen a szörnyeget apjának. Még jó hogy megérkezik Barry, aki helyre teszi a dolgokat, a végkimenetel viszont Captain Cold kezétől lesz egész. Vagy inkább fagyott.

cghghh

Egy másik jelenetet szeretnék kiemelni, ami már a harmadik részből való. Joe közli Iris-al, hogy az édesanyja él, de ezt nem akárhogyan teszi. Annyira szép, ahogy próbálja felvezetni a történetet. Retteg attól, hogy Iris nem réti meg miért hazudott neki, de ő már nagylány, így még ha sokkolva is éri a hír, de megérti az apját, aki sírva fakad a megkönnyebbüléstől. Ennél a jelentnél Joe nekem igazi hős, nagyon megérintett, nagyon szép! A színészi játék valami észbontó volt, komolyan megkönnyeztem.

imgres-111

És hogy mi a közös a két részben, amit az elején említettem? Mindkét rész ugyanúgy végződik —próbálom nem lelőni. Az érdekesebb jelenet azonban a legeslegvége, ahol a jóképű első évados rosszaságunk feltűnik. Én arra tippelek, hogy a másik világból jött, és vagy ő Zoom, vagy ezúttal jó fiú lesz, mert miért ne.