Oldal kiválasztása

bigbang9.5.1

A sorozat továbbra is tartja a szezonpremier után beállt színvonalat: cuki, de semmi emlékezetes.

Bernadette fél, hogy Howard nem törődik eleget magával, ezért arra próbálja rávenni a férjét, hogy mozogjon többet – ez Howardból előbb azt hozza ki, hogy megpróbálja átejteni feleségét, ám utána a fiúk rájönnek, hogy Bernie-nek tulajdonképpen igaza van, és bele kéne vágniuk valami sportba. Pont kapóra jön hát, hogy Kripke vívásoktatást kezd az egyetemen. Mindeközben Stuart meghívja a lányokat a képregényboltba, hogy tanácsot kérjen tőlük, hogyan tudna több nőt odacsalogatni – persze hamar kiderül, hogy a probléma magával Stuarttal van. Amy és Sheldon pedig azon elmélkedik, hogy talán el kéne kezdeniük újra randizni.

bigbang9.5.3

De hogy gyorsan átnyargaljunk az egészen: a srácok cukik voltak. Számítottam – a múltjukat tekintve – némi súrlódásra köztük és Kripke, vagy legalábbis Sheldon és Kripke közt, de semmit sem rontott a helyzeten, hogy ez nem következett be. Leonardék még tényleges konfliktus nélkül is tudtak szórakoztatóak lenni, és cuki volt, ahogy hozták a formájukat az edzés közben – nem, nem ügyetlenkedtek (most az egyszer), ha egymás hátára dobálták a popkulturális utalásokat, miközben úgy hadonásztak a kardokkal, mint pár cukortól bepörgött ötéves.

Mindeközben Stuart gyakorlatilag átvette Howard – a korai évadok Howardja – szerepét: vagyis ő a creepy pasi, aki minden nőt kikészít a viselkedésével. Bámul, vetkőzik, és hülye megjegyzéseket tesz, anélkül, hogy észrevenné, hogy ezzel mi a baj. Poénjai az epizódban sok helyen erőltetettek voltak, és néhol úgy éreztem, hogy már a jó ízlés határát is kezdik túllépni – de legalább a csajok reakciói jók voltak. Azt pedig külön értékelem, hogy szántak némi figyelmet annak, amiben a sorozat kezdete óta bizony változás állt be: ma már egyre több nő olvas képregényeket, és az egész comic-szubkultúra kezd kiszélesedni, és mainstreammé válni, köszönhetően főként a szuperhősös blockbustereknek.

"The Perspiration Implementation" -- The guys take a fencing lesson from Barry Kripke and Sheldon finds himself in an awkward position when Kripke expresses interest in Amy, on THE BIG BANG THEORY, Monday, Oct. 19 (8:00-8:31 PM, ET/PT), on the CBS Television Network. Pictured left to right: Simon Helberg, Kunal Nayyar, Johnny Galecki and Jim Parsons Photo: Monty Brinton/CBS ©2015 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved

Az, hogy Sheldon és Amy próbál továbblépni, már előre borítékolható volt – csak úgy, mint az, hogy ez valószínűleg egyiküknek sem fog sikerülni, és végül megint egymás mellett kötnek ki majd. Ettől függetlenül Sheldon próbálkozásai, hogy becsajozzon a sportbárban – a sportbárban – cukik voltak, bár azt egy kicsit erősnek éreztem, hogy mind Stuart, mind Kripke milyen hirtelen rávetette magát Amyre. De majd meglátjuk, hosszú távon mi sül ki ebből (bár a közeljövő egyik epizódjának leírásából kiderül, hogy Sheldon be fogja vallani, hogy gyűrűt vett Amynek – úgyhogy lesznek itt még érdekes dolgok).

Ami viszont továbbra is problémám úgy alles zusammen az évaddal, hogy rettentő statikusak az epizódok: a cselekmény szinte mindig egy helyben áll, egy helyszínen történik, és az egy részben feltűnő két-három cselekményszál szinte egyáltalán nem kapcsolódik egymáshoz. A készítők egyszerűen képtelenek megtalálni a megfelelő ritmust, és ez nagyon érződik az epizódokon.

bigbang9.5.4

Szóval voltak azért itt cuki meg aranyos meg vicces dolgok, amiken jót mosolyogtam, de még mindig nem történt semmi olyasmi ebben a szezonban, amire azt mondanám, hogy na, igen, azt még megnézném párszor.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.