Oldal kiválasztása

A SAO, sokakkal ellentétben nekem nem nagyon nyerte el a tetszésemet, ellenben az Accel World, bár nem képvisel egy ilyen eget rengető színvonalat, a maga módján egy szórakoztató kis sorozat, ami elsősorban az egyre növekvő animés-kocka társadalmat célozza meg.

Accel World1

Történetünk főhőse, Arita Haruyuki eléggé kilóg a tipikus animés főhősök, sőt még diáktársai közül is, ugyanis ő alacsony, túlsúlyos, és a folytonos piszkálódások miatt eléggé zárkózott is. Barátai Taku és Chiyuri mellett az egyetlen dolog, amit szeret az online játék, ami szó szerint valóságszaggató, hiszen a technikai fejlődésnek hála a beépített ún. Neuro Linkek segítségével. Online térben Arita nagyon is jó játékos (valamint cuki az avatárja), így nagyon hamar felfigyel rá Kuroyukihime, aki egy hihetetlenül Brain Burst játékos (a legnagyobb frakciók egyikének a vezetője) és ráveszi Aritát, hogy ő is csatlakozzon a be ebbe a játékba.

Accel World4

Nos, ez a sorozat mindent felhoz, ami egy animés kocka igényeit képes kielégíteni: nagy harcok, technika, látványos avatárok (mindegyik remek cp alapanyag), fiúknak ott vannak a szép lányok, hölgyeknek meg – hát, őőő Houston vagy egy kis gond! A fiú szereplők létszáma nem túl nagy és ebből is csak minimálisnak látjuk a valódi kinézetét (mivel sokukat csak az avatarjuk alapján ismerünk meg), és azok, akiket ténylegesen is látunk – eléggé átlagosak! Igen, az Accel World elsősorban a fiú közönségnek kedvez, de ezzel azért nem veszett még el minden.

Accel World3

Ha maguk a karakterek nem is nagyon érdekesek egymagukba, az őket összekötő és olykor csapattá formáló erők már annál inkább: eleve adott Arita és Kuro-hime olykor baráti, olykor kissé annál többnek látszó viszonya – ahova néha önkényesen becsatlakozik a Scarlet Rain-ként ismert király (nő) Kozuki. Taku és Chiyuri kapcsolata egyszerre volt aranyos, de néhol azért kissé túlerőltették. A Brain Burstben kialakult hatalmi egyensúly is remekül (bár kissé árnyaltan) van behozva, és külön érdekes itt, hogy most nem a sötét elem képviseli a sötét oldalt.

Accel World2

Persze minden lolis, iskolai románcos, gameres vonatkozása mellett az Accel Worldnek is van üzenete: lehet egy játékban jónak lenni, ott szórakozni a haverokkal, de ez sose menjen a való életünk és kapcsolataink rovására.

Accel World5

Minden cikkvégi kis letargia ellenére tudom ajánlani mindenkinek az Accel World-ot: ha kell pörgős, ha kell pihentet, de mindvégig szórakoztat.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.